Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Koepp se snažil s celovečerní délkou poprat co nejlépe, selhává však někde v půli cestě. Kamera se pokoušela zachránit, co se dalo, díky čemuž párkrát vykouzlila parádní záběry. Johnny Depp umí, o tom žádná, ale ještě lepší tu byl John Turturro, který má charisma na rozdávání. Škoda, že pointu jsem odhadnul už po půl hodině, jinak bych byl s body krapet štědřejší. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MR. RAINEY MINDS A LOT! ----------- Mne sa ten spisovateľský stereotyp začína páčiť čím ďalej, tým viac. Veď vieš, dom na samote, krásny drevený interiér, parádne navrhnutý, knižnica, v blízkosti potok, alebo menšie jazero, samozrejme veľa stromov, no a nesmie chýbať to pokojné miesto na písanie. Toto môžeme vidieť všade, aj vo filmoch, ktoré primárne o spisovateľoch nie sú. Niečo na tom bude a ani Secret Window nie je výnimkou. Jedná sa o ďalšiu malomestskú vyvražďovačku, s literárnym nádychom. Film je samozrejme plný klišé a halucinácií, aby sa to všetko zjednodušilo a uzavrelo. Nič atypické. Zázraky už radšej ani nečakám. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $48,022,900Tržby Celosvetovo $92,913,171║ ani sa len nečudujem že to najak preborne neuspelo a to bol vtedy Deep akurát v ráži úspechu Pirátov Karibiku _Tak David Koepp týmto počinom len potvrdzuje aký je priemerný scenárista a nemotorný amatérsky režisér, lebo každou prichádzajúcou minútou sa len viac a viac zamotáva v tom čo chce príbehom hovoriť a podáva nám len nezmyselnú skrumáž v podaní podpriemerného nezáživného Johnny Deepa. Ostatné známe herecké tváre tu tiež hrajú len dosť povrchne a tak po prvej polovici sa tento ako že horror bez kúska lepšieho deju stáva len maximálne otravný paškvál. „Chudák Stephen King a jeho ďalšie znivočené dielo.“ ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

U překombinovaných a nudných děl, ve kterých autoři opakují sami sebe a které nejspíš vzniknou jen z komerční setrvačnosti, může být asi nejhorší výsledek ten, když jako řešení použijí tu nejjednodušší cestu ven. Možná by si tenhle film jako celek i hvězdičku zasloužil, ale když nad tím tak přemýšlím, ne, nebylo v něm asi nic, u čeho bych mohl říct: tohle se mi líbilo... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp .. Další adaptace knihy Stephena Kinga, kterou neznám, natož četl:). Na filmu zaujme zejména Johnny Depp, ovšem ani on na konci nestačí na věrohodné ztvárnění daného zvratu. Jako horor je to dost chabé, jako thriller jen průměrné. Scénář i režie Davida Koeppa je slušná, provázena chvilkovými přívaly napětí a zmíněným tajemstvím ukrytým pod oknem .. přesto jsem měl velice smíšené pocity. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (18)

  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)
  • Když se Mort Rainey (Johnny Depp) dívá do zrcadla, tak slabě zašeptá: "When Sister Veronica found out about the windows she withdrew the school from the competition." Jde o repliku z filmu Rosemary má děťátko (1968). (Chatterer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2004 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama