Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (252)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva! Tak při pohledu na jméno režiséra, kdy La Llorona nestála za nic a třetí část V zajetí démonů byla neurážejícím průměrem, by asi musel přijít zázrak. Nepřišel. Jednička byla velmi dobrým gotickým hororem a Corin Hardy v ní potvrdil to, co už předvedl v Hvozdu - že strašidelný žánr mu jde. Chavesovi moc ne. Film je minimálně strašidelný a vše staví na, a píšu to již v posledních letech pokolikáté, trapných a, pro fanouška hororu především, vesměs předvídatelných lekačkách. Díváte se a říkáte si, tak, teď spadnou hrnce na zem a...buch, vždyť jsem to říkal. Na jedné straně se mi líbilo, že konečně se pracuje s tichem, na druhé je nedotaženo. Stačí přeci jen otevřít dveře a nemusí u toho zaznít výstřel z děla. Své udělala i změna prostředí - internátní škola holt není klášter s hřbitovem a navíc pak mi není jasné, proč je démon v podobě jeptišky, páč to zde postrádá smysl. Jasně, chtěli využít tak trochu již kultovní postavy zubaté sestry. Proč ji ale pořádně ukázali až na konci, když ji divák zná z prvního filmu, nechápu. Nejzajímavější scéna - stěna s časopisy. V rámci univerza s démony pořád lepší průměr, oproti jedničce však kvalitativní sešup dolů. Ty 3* jsou s odřenýma ušima. Kontrolní otázka - kdo si při finální scéně vzpomněl na hotel Overlook? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skoro si pokládám otázku, proč se tyto horory pořád dokola natáčí. Další z řady těch vymítačských, který technicky vzato není špatný, ale je pořád dokola o tom samém. Levná lekačka do kina, která přitáhne diváky, co se chtějí bát, ale za měsíc o ní nebudou mít ani potuchy, protože jim splyne se stovkou dalších podobných. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již předchozí díl byla podprůměrná sračka. Tohle pokračování je ještě mnohem horší. Nějaký děsivý potenciál je zde takřka nulový. Po většinu stopáže divák sleduje nadrženého školníka, kterak se na dívčí školy snaží zoufale dostat do kalhotek puritánské učitelky. Snímek je nesnesitelně stereotypní. Pořád dokola sledujeme to stejné strašení. Později školníkovi přispěchají na pomoc 2 jeptišky. Samozřejmě nešlo zapomenout na členy méněcenné rasy, a tak bohužel musíme sledovat účinkování nesmírně ošklivé gorilky Storm Reid, ze které se mi zvedal kufr již v rámci seriálu Euforie. Se samotným finále museli tvůrcům pomáhat snad pacienti z lobotomického oddělení. Vážně vraždilo démona červené víno? Zřejmě bylo v mém krevním oběhu málo drog, abych tento nekonvenční nápad dovedl ocenit. Neuvěřitelně nudná podívaná. Jinak super nápad dělat pokračování po 5 letech. Předpokládám, že každému, kdo první díl neviděl v posledních 2 týdnech se ten první nesmysl rovněž spolehlivě a zcela vykouřil z hlavy. [13 %] ()

maddy 

všechny recenze uživatele

O málo lepšie než prvá The Nun, ale to prakticky nie je žiadna veľká pochvala. Remeselne síce na úrovni natočený film, kde som si želal, aby takto vyzeral každý horor smerujúci do kín, ale vo všetkých ostatných ohľadoch to je len smutný pohľad na to kam to po rokoch dopracovali filmy z Conjuring universa. Opäť tu je síce všetko na svojom mieste - nejaký ten ústredný bubák, ambientná hudba, ľakačky - akurát ono to v podaní iných režisérov než Wana vôbec nefunguje. Spálila sa na tom Llorona, Annabelle a druhý krát aj Nun. Spotrebná hororová vec do kina, ktorá pritiahne pár divákov, ktorým stačí to najobyčajnejšie bububu, ale na ktorú si po skončení záverečných titulkov nikto viac nespomenie. Keď si predstavím to nadšenie z Conjuringu pred desiatimi rokmi, tak toto je len smutný pohľad kam sme to so sériou, resp. jej spin-offmi dopracovali. CELKOVO: 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)
  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama