Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (246)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prakticky mě Sestra II uspokojila stejně jako jednička. Napínavých a lekavých pasáží tu bylo dostatek, Taissa Farmiga a Jonas Bloquet nezklamali a odkazů a spojitostí s ostatními filmy z The Conjuring univerz bylo požehnaně. Bohužel jsem moc nepochopil závěr, když pokud se nepletu, mají démona z Maurice vymýtit Warrenovi. Ale třeba jsem mi nedošla potitulková scéna. Přesto, že se oba filmy Sestry řadí mezi ty nejhorší v rámci univerzu, tak se však pořád jedná o velmi slušné horory a jak k jedničce, tak ke dvojce nemám problém se jednou za čas vrátit. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k prvnímu dílu kdo ho neviděl tak to nepochopí. Maurice/Valak chodí po Evropě a zabíjí kněze , faráře a mnišky Vatikánu  se to nelíbí tak najme sestru Irene z prvního dílu, aby to vyšetřila otec Burke není jelikož zemřel na choleru dokonce zde nám ukážou jak Valak vlezl do Maurice celkově se zde hodně vysvětluje oproti prvnímu dílu  . Tak ona jede do Francie ještě s jednou černoškou co je tam v celém filmu k úplnému hovnu (nejspíše ji tam narvaly jen kvůli tomu, aby nám řekla, že jí bílí zabili rodiče) ho zastavit. Zjistí, že to zabíjení nebylo náhodné , ale byly to členové nějakého rodu od nějaké svaté a Maurice/Valak chce relikvii její oči. Na to, že to má skoro dvě hodiny  tak mě přijde, že to nemá  hluché místa a vždy se tam něco děje Maurice/Valak zde předvede i tři vraždy dokonce jednu i děcka a závěrečná naháněčka s Mauricem/Valakem,  sestrami a nějakým ďáblem je povedená. Bohužel stejně jako jedničku i zde podělaly závěr v jedničce se plivala Ježíšova krev tady se modlí pak zde tečou sudy s vínem a pak zde z ničeho nic uhoří . Za titulky máme i asi dobové záběry , které jsou povedené a atmosferické.  60 procent ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že je to pořád baví točit tyhle braky. Co z toho, že se pár lekaček i povedlo (i když z velké části spíše kvůli dunivému audiu), když celý zbytek je zas a znova jen obrovská snůška keců, nesmyslů, všemožných hororových klišé a šíleně hloupého a neoriginálního děje. Když se tohle natočí párkrát, člověka to ještě baví, ale když už kouká na padesátý kousek téhle duchařiny bez sebemenší snahy o jakoukoli inovaci, už jej to pak začíná pěkně srát. Nuda jako vrata a to, že tady Valak byl možná všehovšudy třikrát, je jednoduše výsměch. Chaves je v tomhle prostě marný, třetí kousek a třetí úplně stejně naivní, nezáživná a generická wannabe duchařina. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pri jednotke, tak aj pri dvojke hovorím - Mníška už nevystraší. Môže mať dobrú atmosféru, hudbu, aj príbeh. Ale tá tvár je už nič, je to démon, ktorý je tak opozeraný, že nevystraší ani 4-ročné dieťa. A ľakačky sú očakávané hodné chvíle dopredu. Z hororu sa stal obyčajný thriller s nie zlým dejom. Na prilákania divákov už stačí len tá značka a meno. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Starý transvestita Valak opět útočí. Dozvíme se kde získával zkušenosti, než narazil na Warenovi. Často frflám, že jen atmoška, lekačky a dobré masky mi ani zdaleka nestačí a že i u hororu potřebuju příběh. Tak tady jsem ho dostal, jenže to taky není ono. To rádobypátrání dvou nunek a odhalování legendy, bylo vcelku nudné a na úkor dynamiky. To ovšem tvůrci divákovi převynahradili v dost divoké až akční poslední třetině. Což bylo pro změnu na úkor atmosféry. Výsledkem jsou dobré pasáže s fajn nápady, naroubované na unylé vyprávění staré jeptišky při loupání brambor. Celkový dojem je rozpačitý, ale ne vysloveně negativní. Snaha přijít s něčím neotřelým se v tak vyrabovaném subžánru počítá; co si budeme povídat, těch špatných pokusů už jsme dostali nepočítaně. Po titulcích je kraťoučká scéna která mi potvrdila, že jsem v jednom okamžiku filmu opravdu zahlédl krásné oči matky Taissy Farmigy. PS: snaha, nebo povinnost naroubovat černochy do všech filmů a seriálů je zvlášť tady zralá na zasloužený posměch. A to včetně poznámek o rasismu. Postava missisipanky....křoví jak vyšité...z kategorie černého pátého mušketýra, který by těm ostatním jen leštil kordy a u toho jim vyprávěl o dřině na plantáži. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama