Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-milionovTržby USA $85,336,277Tržby Celosvetovo $250,397,277║ Jedna s posledných animovaných rozprávok od Disney a jednoznačne aj najlepší ich počin v novom storočí. Príbeh o premene indiána v medveďa a jeho púť s menším súkmeňovcom je vnútorne silný, krásne detailne sfarbený a s niekoľko moc peknými momentkami pri čarovných prírodných premenách. Asi druhá naj Disneyovka čo som videl. /90%/ ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

Fugito 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyovka, čo dodať. Veľmi pekné a príjemné pozeranie s pekným ponaučením na koniec takisto. Trošku muzikálový nádych ako všetky ostatné rozprávky od Disneyho. Možno by som prijal aby táto klasika sa posunula niekam ďalej, aby som rád chodil do kina na tieto rozprávky a aby ma stále mali čím prekvapiť. ()

cooper7 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, krásná hudba, krásný zvířátka. Nemůžu si pomoct, ale já tyhle pohádky prostě miluju. Dětem se to líbí, i když to u nás běží minimálně 3x týdně, tak mi to vůbec nevadí a aspoň jednou si i s dětma sednu a sleduju to až do konce. A klidně se přiznám, že u smutných scén jsem párkrát i tu slzičku zatlačila. Prostě to má svoje kouzlo a myslím, že nějaké nedostatky tady nemá vůbec cenu řešit. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)

Reklama

Reklama