Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +fantasy složka, překrásný příběh, vytříbené charaktery, úžasná hudba, nádherná animace, trošičku drama, dojemné -není tam tolik postav, někdo trošku opisoval/// Jsem fascinován a přitom dojat. Nechápu jak mě mohla zasáhnout taková hříčka pro děti. Není to film s tísíci odkazi pro dospělé, ale přesto mě tento film nesmírně pobavil. Jsou zde některé pasáže trošku slabší a především tvurci asi trošku opisovali od Doby ledové (které se tento snímek podobá) a přesto vtipem tolik neoplívá. Oba soby mají vtipné hlášky, ovšem smíchy jsem se po zemi neválel. Nadruhou stranu film hlavně uchvátí emocionální stránkou, příběhem, charaktery (i když nalajnovanými) a rovněž svým zpracováním (na poměry klasické animace). U hudební stránky může někto tvrdit, že Collinse je moc a za normálních okolností bych ho ani neposlouchal, ovšem tady se mi líbil a hudební kulisa mě ohromila, je jí skutečně požehnaně. Film si dám znovu, pustím ho dětem, rodičům, přítelkyni, protože je fakt nádherný./// Celkem 86%/// ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animovaný film již od útlého věku patří stále k mým nejoblíbenějším. Medvědí bratři jsou dokonalí, skvělá podívaná, která jiné animáky snadno předčí. Nechci tím tvrdit, že jde o něco světového nebo originálního, není to pravda, ale protože je příběh kvalitně napsaný a protože prostředí severoamerického pravěku, nádherné přírodní kulisy a samozřejmě medvědi jsou jednoduše nádherné, nelze jinak, než hodnotit všemi pěti. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne musím vyzdvihnúť animáciu prostredia - tá je jednoducho nádherná. S postavami to už také úžasné nie je, ale stále sa jedná o disneyho nadpriemer. Čo sa obsahu týka, tak som nadšený ešte menej. Scenár príliš tlačí na tradičné hodnoty a zabúda na humor, ktorého tu nie je veľa a navyše mi neprišiel ktovieako vydarený. Ďalší pohlavok by som vyťal českému dabingu, ktorý pre mňa totálne zabil postavu "malého medveďa" a urobil z neho otravného spratka. Musím ale uznať, že v závere je film veľmi emotívny, možno až príliš. 6/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama