Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem moc nečekal, když jsem byl nucen to shlédnout, mile mě to překvapilo. Krásný a dojemný příběh o vztazích mezi "bratry" spolu s příjemnou hudbou je skvělá kombinace ne jen pro malé diváky. "Klasické" provedení animovaného filmu možná není tak poutavé jako např. u Nema, ale i tak to stojí za to. Velká pochvala za hudbu. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to dobu kdy jsem jako malá seděla v kině na Pocahontas:o)Zdá se, že Disney opravdu probouzí ve všech jakousi nostalgii a vyvolává vzpomínky na dětství, což je nakonec docela fajn. Medvědí bratři jsou příběhem přesně podle Disneyho šablony, trochu naivní,ale přesto roztomilý. Za tu trochu sentimentu...4 ****. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nádherný a kouzelný dětský animák ne jen pro malé diváky o jedné velké cestě za pochopením lásky a tím, proč nezabíjet zvířátka. Nemůžu si pomoct, ale já tyhle pohádky prostě miluju. Dobře vyprávěný příběh, inteligentní pointa, sympatičtí a dobře vykreslení hrdinové a nádherná výprava a scény, které jsou svou krásou dechberoucí. Hezká animace ,příběh, hudba... Moc se mi líbil také, např.: dabing. Prostě to má svoje kouzlo a myslím, že nějaké nedostatky (které určitě film má) tady nemá cenu řešit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama