Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 58 min (Minutáž: 36–43 min)

Tvůrci:

Taylor Sheridan

Hrají:

Sylvester Stallone, Andrea Savage, Martin Starr, Jay Will, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, A.C. Peterson, Garrett Hedlund, Dana Delany (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (134)

Kaluž

všechny recenze uživatele

Terence Winter, Taylor Sheridan a já to po šesté epizodě balím, bo tohle mi žánrově fakt moc nešmakuje. Ale rozumím tomu, i takoví krimi matadoři si potřebují občas odpočinout u něčeho ležérnějšího. Na mě je to až příliš uvolněná taškařice plná nelogických postupů. Sly je tam fajn… v rámci možností. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena se Sly rozhodl pro trochu víc stylovou gangsterku (ačkoliv samozřejmě dojde i na ukázku jeho svalů a jak v 75 letech ještě pořád balí buchty na baře, potom, co strávil čtvrt století v kriminále), takže akce trochu ustupuje, ale i tak je jí pořád dost, nicméně bych řekl, že v tomhle ohledu jde o tu nejméně zajímavou část 'Tulsa King'. V rámci scénáře, nebo postav to nepřináší nic dechberoucího, nového, ale je to solidní záležitost, speciálně pokud vás baví gangsterky (De Nirovské) a má to pár dobrých momentů, například celý arch okolo weed shopu nebo "starý dinosaur nerozumí modernímu Světu". Je fajn Slye vidět v něčem, co není jen z jeho propraných frančíz, ale působí jako "fresh & new" (navíc poprvé, co dělá TV show). Vždycky jsem byl spíše fanda Arnolda, ale pokud jde o jejich televizní klání, jsem si jist, že Sly zvítězil na plné čáře, v Arnoldově případě půjde spíše o komedii (parodii?). 'Tulsa King' má trochu chytřejší a zábavnější scénář, než je u Slye obvykle zvykem, ale jeho typické archetypy postav, zaměřených na rodinu, hodnoty, oldschool, pořád zůstává. Sly je ten, který s věkem zraje jako víno, tenhle výkon a postava je vlastně jediným důvodem, proč show nezapadla do absolutního průměru. Ale, že bych ji chtěl nějak extrémně sledovat taky říct nemůžu, spíš tak na zabití času, do pozadí. 7/10 ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 %. Žádný echt originální nebo žánr přetvářející počin to není, ale Stallone překvapivě hraje, zbytek bizarních postaviček zdatně sekunduje a Taylor Sheridan si připisuje další část USA, do které si může zapíchnout pomyslný filmařský špendlík. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan a jeho chlapácká seriálová krasojízda pokračuje. Sheridan je v top formě a každý jeho seriálový počin trhá rekordy a Tulsa není vyjímkou, k dispozici je totiž Sylvester Stallone, který předvádí nejlepší herecký výkon od Rockyho. Je to staromilská gangsterka, kde Stalloneho propustí z vězení po 25 letech a šéf ho vysílá do zapadákova Tulsa, kde si bude moct vybudovat své vlastní kriminální podsvětí a k dispozici bude mít hodně nečekanou partu. Seriál se nese v klidnějším duchu, ale rozhodně baví. Stallone má charisma na rozdávání a sedí mu všechny polohy a bavilo mě jak se pomalu a jistě rozrůstá. Vedlejší postavy jsou sympatické a záporák vévodící motorkářskému gangu je dobrý hajzl. Akce tu je minimum a zaujme především akčnější finále, ale dá se to přežít ( byť mám radši gangsterky plné mrtvol, drog, mučení a přestřelek), tak tohle je spíše feel good žánrovka ze staré školy, ale potěší všechny už jen díky Stallonemu. 75% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mafiánske "Rýchlo a zbesilo", kde podobnosť tkvie najmä v nezraniteľnosti a neomylnosti hlavného hrdinu, ktorý si neustále dokazuje, že je najväčší alfasamec v okruhu tisíciek kilometrov. Do toho je samozrejme spravodlivý, citlivý a hneď na úvod dá najavo, že nie je rasista. Každé krimi je tak dobré, ako jeho antagonista a tu veru nie je čo pochváliť. Motorkarsky gang je partia hlupákov a tzv newyorská rodina má päť a pol člena, kde si capovia zásadne vybavujú veci osobne a nedotknuteľnosť "mademanov" u nich nepoznajú. Slyova postava totiž stoji ako nad zákonmi štátu, tak nad zákonmi Omerty. Viacmenej sa podarili akurát vedľajšie postavy, ktoré tvoria jeho tím, inak je to nenáročná zábava, kde nič hlbšie hľadať netreba. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)
  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama