Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 59 min (Minutáž: 36–43 min)

Tvůrci:

Taylor Sheridan
(další profese)

Série(2) / Epizody(19)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (133)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Taková oldschoolová mafiánská gangsterka v novém hávu. Ano, děj je vesměs jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Můj akční hrdina z dětství nebo spíše z dospívání tady předvádí vynikající herecký výkon. Stallone ještě nepatří do starého železa, jeho charisma táhlo celý seriál. Klobouk dolů ve svém věku. Díly jsou celkem krátké, takže se člověk nestačí nudit. Několikrát jsem se u toho i zasmál, vedlejší postavy byly správně trhlý a záporák slušnej pošuk. Ale ten konec doprdele jako! Svině! Slabší pětka za Sylvestera:) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Stallone jako sympaťácký starý gangster v zapadákově je zase ve svý poloze a možná ještě další z ikonických rolí. Nikdo nemá jeho charisma. Trvá polovinu série, než se to trošku rozjede a nabere děj (humor dost na jedno brdo), zbytek už pak přesvědčivý. Finále je drsný a obsahuje solidní motivační proslov - vzpomněl jsem na "world ain’t no sunshine & rainbows" :) Akorát tak spokojenost na rozjezd, nenáročná "chlapská" zábava, Sheridan opět boduje. 75% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2022 mal svoju premiéru americký krimi seriál "Kráľ Tulsy" (Tulsa King). Hlavnú úlohu v ňom stvárnil charizmatický, sedemdesiat šesť ročný, Sylvester Stallone. New yorkský gangster Dwight Manfredi si odsedel dvadsať päť rokov vo väzení. Za jeho oddanosť a vernosť ho vedúci členovia mafie odmenia tým, že z neho spravia šéfa ich pobočky v Tulse. Nie je nadšený, že bude žiť v tomto oklahomskom zapadákove, ale ich ponuku prijme. Hneď tam začne praktikovať svoje staré metódy. Začne zaberať toto voľné teritórium. Stane sa z neho "Kráľ Tulsy". Sylvester Stallone je i v pokročilom veku nehorázna mašina a alfa samec, ktorý dokázal hravo utiahnuť celú túto gangsterskú sériu. Je tvrdý, je drsný, pre ranu nejde ďaleko, a sype zo seba jednu hlášku za druhou. Sly Stallone je kráľ. **** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TULSA. CHCI, ABYS TAM ODJEL. ZABER ÚZEMÍ, USAĎ SE…“  Jednoduchej seriál, sázející na to, že všichni budeme chtít vidět stárnoucího Stalloneho v nějaký sérii. A řekl bych, že to funguje. Jinak je to fakt dost triviální a průměrná gangsterka. Občas vyloudí úsměv svou naivitou nebo chováním postav. Takže pro celkový vyznění je nejdůležitější, že Slayovi role mafiánskýho dinosaura sedí!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dal jsem chlapovi práci a vrátila se mi jen bunda. 2.) Je mi pětasedmdesát a přemejšlím, která věková kategorie by se mnou ještě šla.  ///  Thx za titule „saurix“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zatímco z čerstvého trajleru na Arnoldův Fubar smrdí devadesátková přiblblost, Král Tulsy servíruje stylovou inteligentní chlapskou podívanou ohlížející se za kriminálkami 70. let a klidně by se dal považovat za nepřiznané kvalitnější pokračování Slyova remaku Sejměte Cartera. Spojením s Sheridanem Sly po delší době trefil jackpot a připsal si jednu ze svých nejlepších rolí, která mu sedí jako ty na míru šité obleky, co tady nosí. A Sheridan zase ve Slyovi našel perfektního tahouna své pohodové, slušně napínavé i vtipné gangsterky, kde není nouze ani o nějaké to násilíčko. Sem s druhou sérií. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Dwight (Sylvester Stallone) má tiež prezývku Cinque Stelle, čo je v taliančine Five Stars, ako päťhviezdičkový generál, po ktorom dostal meno Dwight D. Eisenhower. Tento generál a politik sa neskôr stal 34. prezidentom Spojených štátov amerických. (chesterko)
  • Natáčanie naozaj prebiehalo v Tulse a taktiež v Oklahoma City. (m.a.t.o.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama