Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Můžu srovnat dvě slavné verze. A obě jistě budou mít své zastánce i kritiky. Pro mě vítězem zůstává ta s Jeanem Maraisem. Přeci jen se mi velmi líbila výpravnost a Jean Marais pro mě v roli zůstal charismatičtějším. Richard Chamberlain na mě občas s těmi bílými fousy působil jako Dracula, když shlížel shůry. Ani výprava mě příliš nepřesvědčila. Ale obecně je Hrabě Monte Christo jeden z nesmrtelných vynikajícně napsaných příběhů, které prostě nestárnou. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Počátkem srpna 2011 jsem se byl osobně na pevnosti d´If podívat a po návratu domů jsem si řekl, že by neškodilo si osud Edmonda Dantese připomenout. Příběh zná snad opravdu každý, takže co se týče samotného zpracování - rozhodně není špatné. Film se zbytečně netáhne, R.Chamberlain má pro svou roli dostatečné charisma, i ostatní postavy hrají solidně. Nejlepší verzí je ovšem ta z roku 1954, kde září Jean Marais. Všechny ostatní verze se mu nemohou vyrovnat, proto dávám Chamberlainovi 70%. ()

Reklama

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrabě. Charismatický Chamberlain a neméně perfektní hlas Miroslava Moravce. A když hlavní hrdina opakuje jména těch, kteří ho poslali do pevnosti IF, Caderus, Danglár, Mondego, Villfor, mám vždy husinu. A k tomu ještě ten uhrančivý pohled. Pomsta je sladká a Monte Christo si ji vychutnal až do konce. Bohužel konec nebyl až tak šťastný, protože Mercedes se k němu nevrátila. 85% ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Videl som aj inu, da sa povedat ze aj kvalitnejsiu adaptaciu Grofa Monte Christa, no tento pribeh je vzdy velmi zaujimavy, aj ked ho pozerate viac raz. Zialbohu v ziadnom pripade nemozem vyzdvihnut hercov, okrem Chamberlaina, ktory boli jednoducho neprijatelny, dalsiu kritiku znesiem na niektore rekvizity ktore boli skutocne vadne, aj kamera bola obcas hodna na smetisko, ale co uz, aj vzhladom na rok vyroby davam 4 hviezdy. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama