Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

martins 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým Hrabětem Monte Christo, oproti verzi z roku 1954 o trochu slabší, ale herecky silněji obsazena(Chamberlain, Jourdan, Pleasance nebo Curtis). Oproti původní verzi je zde osoba Danglarse, ale Caderus není hospodský naopak zde vystupuje jak chycený zloděj na lodi Faraon, nakonec je jako v knize zabit, ale v souboji s bývalým spoluvězněm Andreou Benedettem, také zatčení Dantese a jeho eskortu na pevnost If, je velice rychle provedeno, po 10-ti letech(nikoliv po 6-ti)dochází k jeho setkání s Abbé Fáriou, také milostné pletky hlavních postav jsou skoro celé vypuštěny. Vynikající český dabing. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem přišel na to, že výrazné zkrácení příběhu jenom prospělo. Zatčení sice přichází poměrně brzy, ovšem nepůsobí to jinak nepatřičně. Jinak film po celou dobu neztrácí spád, působí drsně, atmosféricky a romanticky zároveň a všichni představitelé jsou dokonalí (z Richarda Chamberlaina s hlasem Miroslava Moravce jsem měl v dětství málem osypky). Zajímavé je, že jakmile se u nějaké filmové adaptace Dumase objeví Chamberlain, půjde o nejlepší zpracování. 95%. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No docela to šlo. Oproti katastrofálnímu snímku z roku 2002 s Jamesem Caviezelem bylo tohle zpracování osobité a Richard Chamberlain dokázal do Monte Crista vtisknout něco co mu nedokázal dát ani Gerard Depardieu v geniálním seriálu ani Jean Marais. Vyřazovala z něj taková chladná radost z každé vykonané pomsty. Na druhou stranu to byla vcelku rychle, podivně a nereálně vykonaná pomsta a na filmu je hodně znát televizní zpracování takže tak napůl ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Chamberlainovi sice role tajemného, mstivého hraběte velmi sedne, ani další herci nepředvádějí odsouzeníhodné výkony, leč tento Monte Christo je tak kratičký, že jisté eliptické kompromisy nevyhnutelně poněkud przní filmové vyprávění. Kde delší hrabata trpělivě shromažďují důkazy, spřádají intriky, užívají rozličných převleků, tam Chamberlain přichází k hotovému. Film neřeší, kde našel Haydée, prostě ji má, jak se dozvěděl o jistém pohřbeném dítěti, prostě to věděl, jak se etabloval v Paříži, prostě tam je s nějakým postavením. Že děj zcela pomíjí rejdaře lze ještě docela dobře akceptovat, že však uvádí do děje Valentine de Villefort a Noirtiera de Villefort lze vysvětlit obtížně - dramaturgu, dramaturgu. Monte christí msta nakonec sdílí podobnosti s mraženou pizzou z mikrovlnky - rychle a snadno hotová, jenže chuť nic moc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Starší verze klasického románu. O příběhu se nemá cenu zminovat jelikož ten každý zná. Přesto si nemůžu pomoct ,ale nesedí mě tu hlavní představitel. Aspoň ze záčátku před uvězněním působí dost negativně až arogantně. Nová verze s Brosmanem mě přišla povedenější aspoň mě se víc líbí. Přesto je to pěkný dobrodružný snímek o pomstě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama