Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Ach ta Marplová, to je fakt číslo! Tento film mě utvrdil v mé teorii, kde Angela Lansbury hledala inspiraci pro roli Jessici Fletcherové... Nicméně - takováto Marplovka je zaručeně jedna z nejlepších. Ostatní mi příjdou moc fádní, nudné, apatické, jiné zase infantilní, a další zase přehnaně aktivní. Detektivek od Agathy Christie jsem přečetl mraky, postava Marplové je mi jednou z těch méně sympatických, ale když už bych ji měl mít, tak přesně v takovémto balení. Že tvůrci přestali Angelu obsazovat do dalších filmů, jelikož se jim zdála tehdy málo stará (viz. Encyklopedie Agathy Christie), mi příjde poněkud hloupé. Co se dalšího týká - úpravy originálu malé a dobré, režie v příjemném duchu své doby a Elizabeth Taylor jako tradičně brilantní. Co si více přát? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení do meziválečných časů s lehkým nádechem pozdní viktoriánské Anglie a výstižným podáním maloatmosféry typického venkovského městečka-vesnice i zachycením atmosféry natáčení, které jako by bylo inspirováno Karlem Čapkem - ovšem s anglickým posunem. Herecký výběr strhující a ve významných detailech až zářící Geraldine Chaplinová a Liz Taylorová. Syntéza nadčasové krásy a umocněného půvabu s dokonalým postižením dobové lehce nostalgicky pojaté atmosféry prvních poválečných let. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Díla Agathy Christie se musí krásně zpracovávat. A pokud je režisér alespoň trochu zručný, nemůže to nikdy skončit propadákem. Rozbité zrcadlo má tradičně dobrou zápletku a výborné herce. Dojem sice nepřevyšuje 3*, ale času stráveného u tohoto snímku rozhodně nelituji. P.S. Pierce Brosnana jsem nějak přehlédl. :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama