Reklama

Reklama

Status: Naživu

  • USA Last Seen Alive (více)
Trailer 1

VOD (1)

Willova (Gerard Butler) brzy bývalá manželka (Jaimie Alexander) záhadně zmizí na čerpací stanici. Ten se vydává do kriminálního podhoubí města, zatímco utíká před úřady a závodí s časem, aby ji našel. (mikki089)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Last Seen Alive hodnotím sice jen průměrně, což ovšem neznamená, že by mě tato podívaná neoslovila, to spíš naopak. Já vlastně dokonce když nad tím tak přemýšlím, tak tomu filmu nemám ani příliš co vytknout, když tedy pominu jediný, ale bohužel zároveň i docela zásadní moment, kdy se ústřední hrdina rozhodne celou záležitost vyřešit sám, ovšem to tím nejnesmyslnějším, nejsložitějším a nejnebezpečnějším způsobem, i když samozřejmě na druhou stranu chápu, že se tímto směrem vydali tvůrci účelově, jen si k tomu ale prostě mohli pomoct nějakou inteligentnější berličkou, a ne takhle hloupě a nepřesvědčivě. Toť ovšem má jediná výtka, zbytek šlape jako velmi dobře namazaný stroj, a já si to především díky vážně parádnímu spádu fakt užíval. Ten film totiž vážně nasadí velmi slušné tempo hned od první minuty, má spád, disponuje napětím, v závěru působivou gradací, fungují zde emoce, akce je pak sice minimum, ale jelikož o ní tu opravdu nejde, tak to nepovažuji za výtku, bavila mě nicméně i atmosféra celého filmu, no a opomenout nemohu samozřejmě ani výrazné a sympatické postavy, na čele s jedním posledních ryzích akčních hrdinů filmového plátna, Gerardem Butlerem, který má charisma, pohled zabijáka a svým parádním působením ve svých filmech nechává nostalgicky vzpomenout na zlaté doby akčních jízd. Za mě si zkrátka tento svižný, záživný a působivý krimi/thriller zaslouží velmi silné 3* a jistojistě doporučení všem, kdo má rád tyto sice méně náročné, o to víc ale funkční podívané, prostě je to taková žánrová sázka na jistotu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát sice nic nic neupadlo, ale zase se mu na pumpě ztratila brzy exmanželka a ačkoliv to nejdřív nahlásí na policii, nakonec mu to nedá a jak je jeho dobrým zvykem začne v místním vidlákově hledat na vlastní pěst. Last Seen Alive je standardní béčkový akčňák/thriller jehož sledováním divák neutrpí újmu, zároveň ho ale ničím neobohatí a pár hodin po shlédnutí nebude vědět že něco podobného viděl. Šedivějící Butler se nicméně snaží a táhne v s prstem v nose celý film.Trochu zamrzí absolutní nevyužitost mojí oblíbené Jaimie Alexander...40% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Gerardu Butlerovi unesli jeho (filmovou) ženu. Sice nevěrnici, ale běda, jestli se jí něco stane! Režisér Brian Goodman ponoukl svého spolupracovníka Marca Frydmana, aby už zase něco kloudného sesmolil. Minule jsme ulovili do filmu Černý motýl Antonia Banderase tentokrát by to chtělo týpka, co má ještě větší akční šmrnc a vysoce kvalitní herecký půdorys. No vida, Gerard Butler se nám ozval, dokonce se bude podílet i na produkci. Pojďme to rychle natočit, než zjistí, že podobný námět už ve světě filmu dávno koluje. Kurt Russell kdysi svedl obdobný souboj s únosci v thrilleru Únos. Butler hraje se zápalem a vervou. Jaimie Alexander, kterou chce dostat ze spárů únosců, se tváří vytrvale nesympaticky, takže jí to unesení divák i přeje. Náš hrdina záchranář se chrabře pohybuje na čtyřech kolech i pěšky, důkladně pročesává benzínovou stanici a lesní houštiny, aby naplnil devadesát minut napětím i klišé. Do zad mu duje příkladně napínavá hudba Sama Ewinga. Pochopitelně bůhvíjak originální thriller to rozhodně není. Butler je ale skvělý tahoun, nechybí spád a thriller pro nudný večer je na světě. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chlápek, kterýmu zmizí na benzínce jeho pěkná stará, se pustí do jejího hledání na vlastní pěst. A jelikož je ten chlápek Butler, je jasný, že při jejím hledání půjde klíďo i přes mrtvoly, zvlášť když proti němu stojí nejenom nedůvěřiví poliši, ale i klasicky vylízaní a zdegenerovaní jižanští burani. Většinu času se jedná o parádní oldschoolovej thriller, vydatně oddechovej a přímočarej, kterej mi dal samozřejmě vzpomenout na devadesátkovou klasiku s Russellem a Quinlanovou. Ale bohužel (a teď pozor, SPOILER, tak ať náhodou někoho nepřipravím o plnohodnotnej diváckej zážitek) v posledních pěti minutách je celý slibně se rýsující unhappyend nemilosrdně zprzněný a zaříznutý happyendem tak učebnicově odporným, až se z toho nejednomu divákovi zkřiví ústa do cynického a znechuceného šklebu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, kde se realitní developer naučí zacházet se zbraní a bojovat muž proti muži tak, aby zneškodnil několik nepřátel. Holt amerika no...Každopádně na Butlera v téhle roli se vždycky rád podívám. Minusem je posledních deset minut, kterej jsem očekával vlastně od začátku, protože 99% filmů na podobný téma končí stejně. Plusem pak určitě stopáž 85 minut, protože se nic zbytečně nenatahuje a film má pořád spád. 50%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Při prohlížení záznamu z bezpečnostních kamer z čerpací stanice se při druhém pohledu na záběry změní vozidla kolem auta podezřelého. Auto před vchodem se posune o dvě parkovací místa doleva a vozidlo vedle podezřelého vozidla se změní z modrého SUV na bílý kamion. (Johnny.ARN)
  • Skvrny od potu na Willově (Gerard Butler) košili se dramaticky mění, a to bez zjevného důvodu. (Johnny.ARN)
  • Když Will (Gerard Butler) prochází lesem, spatří velký list subtropické rostliny. Scéna byla natočena v Georgii, ale měla by se odehrávat v Nové Anglii, kde takové rostliny nerostou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama