VOD (1)
Série(3) / Epizody(28)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Takových vrstevnatých a štědrých seriálů na emoce a invenci všech zúčastněných, které nehrají na jistotu, ale na výjimečnost v tisíci malých detailech, je na světě co by na prstech jedné ruky napočítal. Radost z perfektní práce. Přeju jim všechna možná ocenění, včetně kategorie nejelegantnější omeleta. ()
Vcelku slušný pohľad do Chicago fast food businessu. Kriminalita v Chicagu klesá, ale zďaleka to nie je bezpečné mesto (ako ktorékoľvek iné v US, prím vedie teraz Anchorage , Alaska). A tak USA sú v bezpečnosti na 128 mieste zo 163 hodnotených krajín sveta. Aj z tohto dôvodu mi vo filme chýba výpalníctvo, drogy, alkohol,strelba a hukot policajných/sanitkárskych sirén. Je to prekvapujúce, ale práca s vareškou je poriadne stresujúca. Ponorka v ktorej sa stále niečo deje a veľakrát nevychádza. Tak 75% je myslím spravodlivých. ()
V zahraničí se o tomhle seriálu mluví hodně a hrne se na něj chvála ze všech stran. To, samozřejmě v kombinaci se zajímavým prostředím, mě donutilo zařadit si ho na watchlist a sledování propadnout. O úspěchu první řady mluví hodně nahlas to, jaké hvězdy se zde ukázaly v hostujících rolích v řadě druhé. Je to moderní náhled do profi-kuchyně. V první řadě jde spíš o zlepšení standartů a posunutí bistra na vyšší level než jen vydávání sendvičů. Druhá řada se potom hrne za snem být špičkou ve svém oboru a upřímně se nemohu dočkat, co nabídne ta třetí, až dorazí. Je to intenzivní náhled do místa plného stresu, chaosu a jídla, který je ve svém podání hravý, neokoukaný a tím pádem nesmírně zajímavý. Pořád se něco děje a není čas se zastavit a přemýšlet nad tím. Kamera experimentuje a funguje tak, jako málokdy a málokde. Postavy rostou, vyvíjejí se a člověk je má radši, čím víc času s nimi stráví a čím víc jim dokáže rozumnět. Mimochodem epizoda Ryby z druhé řady je nejintinzivnější hodina televize v roce 2023. ()
Po Boiling Point ďalšia vecička, z ktorej Pohlreich a spol. musia mať stojáka pod zásterou a pri ktorej si poviete, že radšej do uranových dolov faráť, než do reštiky ku plotni. Hektické tempo od prvej minúty, stresujúca atmosféra, všetky dialógy idu za pochodu a tu a tam sa nájde chvíľka na to zvoľniť a zotriasť zo seba emócie, alebo si dať len v kľude cigaretku a odfúknuť a pokecať, či už o banálnych, alebo dôležitejšívh veciach. Nič viac, žiadna veľká story, len vyvíjajúce sa vzťahy medzi posádkou jedného bistra. Nie je to nahláškovaná vykecávačka typu Clerks a ani to nie je zrovna oddychovka, skor občas vypätý ukričaný chaotický emocionálny nervák (ep.7 je parádne one-shot kuchynské peklo), no má to echt vťahujúcu intenzívnu autentickú atmosféru. No hlavne to má, ako spomínaná 'smithovka', extrémne sympatické, živé a skutočné postavy, ktoré sú so svojimi osobnými radosťami a mindrákmi do jedného proste spoločnosť, v ktorej chcete stráviť okamžite ďalšiu sezónu. ()
Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
- V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
Reklama