VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()
Začínalo to jako naprosto dokonalé šílenství v kuchyni jednoho bistra v Chicagu. Možná to mělo za cíl šokovat diváka, ale i když jsem nikomu nerozuměl ani pětník jejich myšlenek, vydržel jsem a udělal jsem dobře. Během dalších sedmi epizod se totiž plno věcí vysvětlilo a hlavně jsem si ty postavy natolik zamiloval, že mi po dlouhé době bylo smutno, že nějaká série končí. Jakmile bude na Disney+ druhá série, okamžitě do ní jdu. Perfektní drama z prostředí kulinářského Chicaga a fantastické herecké výkony herců, o kterých jsem nikdy předtím neslyšel. Navíc poslední dva díly z první série jsou špička ledovce. Dokonalá práce! ()
Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()
„… A ZANECHAL MI SVOU RESTAURACI. NĚKOLIK MĚSÍCŮ SE JI SNAŽÍM DÁT DOHROMADY A JE JASNÝ, ŽE MÁ SNAHA JE ZÁROVEŇ SNAHOU O NÁPRAVU TOHO, CO SE STALO S BRÁCHOU“… Má to super vypravěčský tempo, dlouho bez nějakejch zbytečnejch keců. Taková kuchyně v hospodě to je… závislost na lidským faktoru, budování týmu, hledání chemie, snaha o seberealizaci, chaos, nervy… ale ve finále jde o kšeft (kterej stojí (a padá) s lidma). The Bear je taková jednohubka a až v posledním díle si uvědomím, že ty lidi mám hodně rád a asi rozumím, těm oceněním. Je to jako když se tím posledním soustem dostaví chuťová extáze. Prostě posledních 10 minut… ale 4* tomu kvůli tomu nedám! (ale další sérii jo!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Za tmy do práce, za tmy z práce… Já ji kurva miluju! (Tu práci vole…) 2.) Přemejšlím, jestli prachy přináší štěstí. /// Thx za titule „Tereza Nesvačilová“. PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * více u ní.... ()
Dvě série, každá jiná, každá skvělá. Vstup nám dává nahlédnout do provozu vytíženého bistra. Klidné povahy trpí. Kdo má ale zkušenost z branže ocení zasvěcenost jednotlivých detailů a hlavně genius loci, díky kterému pochopíte, proč takhle složitou a nevděčnou branži lidé dělají a jaké oběti musí přinášet. Po konci druhé série je pět hvězd málo. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- V scéne, kedy sa Richard (Ebon Moss-Bachrach) prebúdza, môžeme vidieť nad jeho posteľou plagát ku filmu Votrelec (1979). (maramashi)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
Reklama