VOD (1)
Série(3) / Epizody(28)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()
Toto bol trochu odrb. Cakal som komediu, ale serial je skor psycho drama, s niekolkymi grotesknymi postavami a situaciami. Prvy diel bol za mna odpad. Neskor som si zvykol a zacalo to byt zaujimave. Ale nie dostatocne. Uznavam ze to je originalne. A mozno aj nie je, len som sa podobnym veciam vyhybal. Najviac ma bavil Oliver Platt, akurat ma iba malu ulohu. Po prvej serii davam 2.5. Mozno po druhej zdvihnem. PS: po druhej serii dam predsalen tri*. Obcas to ma fakt silne sceny a miestami sa dalo aj zasmiat. Na druhu stranu tam bolo stale vela veci ktore ma nebavili. ()
Začínalo to jako naprosto dokonalé šílenství v kuchyni jednoho bistra v Chicagu. Možná to mělo za cíl šokovat diváka, ale i když jsem nikomu nerozuměl ani pětník jejich myšlenek, vydržel jsem a udělal jsem dobře. Během dalších sedmi epizod se totiž plno věcí vysvětlilo a hlavně jsem si ty postavy natolik zamiloval, že mi po dlouhé době bylo smutno, že nějaká série končí. Jakmile bude na Disney+ druhá série, okamžitě do ní jdu. Perfektní drama z prostředí kulinářského Chicaga a fantastické herecké výkony herců, o kterých jsem nikdy předtím neslyšel. Navíc poslední dva díly z první série jsou špička ledovce. Dokonalá práce! ()
Jestli Vám říká něco Noma nebo prestižní Eater, tak se tento seriál bude určo líbit. První série byla více než dívatelná, fakt jsem se bavil. Druhá řada vypadá velmi nadějně. Pátým dílem to již lehce začíná nabírat styl Haute cuisine. Zavzpomínal jsem ca 8 let zpět na návštěvu restaurace L'Institut Restaurant, jinak řečená Institut Paul Bocuse v Lyonu. U vstupu do hlavní části je obří foto Paula Bocuse, který od roku 1965 až do své smrti 2018 držel nepřetržitě tři hvězdy, nejdéle na světě. Tak po celé druhé řadě musím zvednout do plných :) ()
Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
- V byte Sydney (Ayo Edebiri) môžeme vidieť na stene plagáty ku filmom Nebezpečná rýchlosť (1994) a Bleskový Jack (1986). (maramashi)
Reklama