VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Takových vrstevnatých a štědrých seriálů na emoce a invenci všech zúčastněných, které nehrají na jistotu, ale na výjimečnost v tisíci malých detailech, je na světě co by na prstech jedné ruky napočítal. Radost z perfektní práce. Přeju jim všechna možná ocenění, včetně kategorie nejelegantnější omeleta. ()
"Yes, Chef" "Thanks, Chef" I když je Bear prezentován jako komedie, tahle nálepka je daleko od pravdy. Bear je docela depresivní drama s pár komediálními nebo vtipnými momenty. Doslova bych ho nazval kulinářskou noční můrou. Rychlé střihy, chaos v kuchyni, stres. Tohle je asi nestresovější seriál, který jsem viděl. Za deset minut otevíráme. Carmy je kuchař, který pracoval v pětihvězdičkových restauracích, ale po sebevraždě jeho bratra Michaela "Beara" se vrací do rodinné sendvičárny. I když Michael je v celém seriálu na jednu scénu, tak jeho smrt a život ovlivňuje všechny postavy. Bratránka Richieho, sestru Carmyho, a celou kuchyňskou skvadru v sendvičárně The Beef. Každý díl začíná noční můrou některé z postav. Díky těmto sureálným scénám do postav mnohem více pronikneme. Bear je často experimentální. Jaký seriál má koule otevřít závěrečnou epizodu desetiminutovým záběrem na monolog u anonymních alkoholiků? Všechny epizody tohodle seriálu jsou skoro nejhorší den v životě postav. Spadne vám Xanax do pití na dětské narozeninové oslavě? Má vás ex-manželka v mobilu jako Richie Bad News? Jediný způsob, jak za Covidu udržet restaurant je prodávat koks? Dlužíte italské mafii a musíte pro ně pořádat večírky? Zatknou vás za zabití? Práce v kuchyni je kurva stress. Bear je originální seroš a strašně by mě zajímalo, co udělají v druhé sérii. První sezóna je dobrej úvod, ale myslím, že se dá ještě dost vylepšit. Zatím 4* s tím, že věřím, že pokračování může být za 5*. Let it rip. Boloňská vomáčka a čau. ()
Za mě to je prostě TOP - konečně něco trochu jiného o světě podnikání s poutavým příběhem, který se vám rozvíjí až postupně. Nutno říct, že někdy musíte přejít až zbytečně vyostřené scény, co se pro mě týče, nějakého "hlubokého zírání", ale do druhé sezony vstoupili silně a s postavami se konečně pořádně seznamujete. Celé pojetí seriálu je zatím za mě úplně super a líbí se mi i nenásilné sžívání s hlavními postavami, kdy každá má svůj prostor. ()
Vstávačka v šest, meal prep, za dvacet otevíráme, neni dost hovězího, ta omáčka je moc hustá, šéf se dneska chová divně, mu teď umřel brácha, chodí prej na AA, je z toho v hajzlu, jeho bratranec, co vlastně neni jeho bratranec, netuší, co tady dělá, je úplně zbytečnej, jenom všechny sere, přestaň furt pilovat ten donut, tahle restaurace je úplně na hovno, máme dluhy, jak jsme vlastně proboha přežili covid, kdo nám střílí do výlohy, nevim, musíme hodit na menu ty špagety, ne, špagety nebudou, proč ne, protože ten recept je mrdka, proč se nevrátíš klohnit do mekáče, máme devadesát hot dogů na uberu, třicet kuřat, kdo dělá hranolky, co tady proboha dělám, jsem k ničemu, končim, jdu domu, nic jinýho neznám, zejtra znova, rinse, rinse, rinse, repeat, repeat, repeat. Yes, chef. Thank you, chef. ()
Vývar ze stresu a emocí. Překvapivé poznání? Vlastnit restauraci je na sebevraždu. Snažit se bufet předělat na nóbl restauraci se rovná očistci. Herecky je to jedna velká paráda. Tempo je zběsilé a pořád se něco děje. Někdo to připodobňuje k Bodu varu, ale Medvěd je pořád o něco málo optimističtější. O to jsou ale bolestivější ty pády. Vážně síla. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- Film vychází z počátků kariéry legendárního michelinského šéfkuchaře Marca Pierra Whitea. (Dalfor)
- V byte Sydney (Ayo Edebiri) môžeme vidieť na stene plagáty ku filmom Nebezpečná rýchlosť (1994) a Bleskový Jack (1986). (maramashi)
Reklama