VOD (1)
Série(4) / Epizody(38)
Obsahy(1)
Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem, který se nakonec stane jeho druhou rodinou. (Disney+)
Videa (5)
Recenze (100)
Takových vrstevnatých a štědrých seriálů na emoce a invenci všech zúčastněných, které nehrají na jistotu, ale na výjimečnost v tisíci malých detailech, je na světě co by na prstech jedné ruky napočítal. Radost z perfektní práce. Přeju jim všechna možná ocenění, včetně kategorie nejelegantnější omeleta. ()
Vcelku slušný pohľad do Chicago fast food businessu. Kriminalita v Chicagu klesá, ale zďaleka to nie je bezpečné mesto (ako ktorékoľvek iné v US, prím vedie teraz Anchorage , Alaska). A tak USA sú v bezpečnosti na 128 mieste zo 163 hodnotených krajín sveta. Aj z tohto dôvodu mi vo filme chýba výpalníctvo, drogy, alkohol,strelba a hukot policajných/sanitkárskych sirén. Je to prekvapujúce, ale práca s vareškou je poriadne stresujúca. Ponorka v ktorej sa stále niečo deje a veľakrát nevychádza. Tak 75% je myslím spravodlivých. ()
Po dvou sezónách. Pokud má divák kladný vztah k jídlu a zajímá ho gastromoloch, tak rozhodně doporučuji. V 1. sérii se dozvíme, jak (ne)funguje přežívající bistro. Ve 2. pak jak se takové bistro rekonstruuje ve funkční a luxusnější podnik. Herecké výkony jsou skvělé, hodně mě baví záplava nových tváří doplněna o slavnější kolegy ve vedlejších rolích. Některé díly nejsou zase až tak šťavnaté. Ovšem ty, které jsou, jsou opravdu diváckou lahůdkou. Těším se na další! ()
Gastronomický seriál se skvělou kamerou (close ups, širší záběry, v S1E7 je strašně povedený long shot) . První dvě ep Chaos ADHD styl, hlavně díky střihu a prolínání zvuku diegetického a nediegetického což je naopak dost cool. Seriál o tom moc dobře ví, ale pro několik diváků může být tento styl vyprávění nevhodný. Navíc pokud vás nezajímá gastro, tak vás to nemusí tolik bavit bcs ⅝ každé epizody jsou záběry na přípravu jídla. Já jsem v oboru který s gastrem úzce souvisí takže něco málo pochytím, hlavně tedy z epizody S1E2, která se zabývá hygienickou inspekcí. Za epku se moc věcí nestane, protože se to především odehrává v tom jednom gastro podniku. Ale ani to moc nevadí, seriál totiž sází na VÝVOJ POSTAV a taky metráž je cca pulhodky. Hlavní téma je dát do pořádku restauraci a lidi v ní, aby vše bylo ok a několik postav se musí vyrovnat se smrtí jedné postavy, která umřela než to vše začalo. Což je skvělé zakončeno poslední epizodu první série. DRUHÁ SÉRIE jede ve stejném stylu jen už známe víc ty postavy a není potřeba představování, opět cool kamera a přibyly exteriérové bird wiew záběry atd. Dějově se dostáváme na zrušení The Beef, kde to moc nefungovalo a byl to chaos. A vytvoření The Bear, která má být restaurace snů co bude fungovat. První epky jsou spíše takové organizační a moc mě to nebralo, navíc po tom skvělém ukončeni S1. Ale nakonec se to vrátilo do zajetých koleji . + epicka 6. Ep která se odehrává v minulosti a jsou tam skvělá camea. Celkem mě mrzelo že nebyli všichni pohromadě a nebylo tam tolik chemie mezi nimi, ale aspoň to není takový chaos a každá postava získala nový vývoj, miluju. Epický konec, čekal jsem že to tak nějak skočí, ale damn... Střídá se negativní energie s chaosem a s humorem. Doporučuji všem koho zajímá gastro a kvalitní seriály. ()
S01 - Povedený seriál, který krásně využije svou délku, počet epizod a téma. Užil jsem si to, a znovu jsem pochopil, že bych v gastru nemohl dělat (tady je to vykreslené jako ultimátní toxické prostředí). Herecky super, režijně taky povedené, má to silné momenty, dobře napsané postavy, ale je tu jedno velké ALE. Celou dobu mi to přišlo, že se nejde do hloubky - asi kvůli tomu, že tady chybí nějaký hlavní příběh. Všechny ty srdceryvné dialogy, vážné momenty nebo problémy hlavního hrdiny, jsou skvěle natočené a zahrané, ale nějak mě to neumí dojmout. Je to hodně dáno tím, že postavy spolu normálně nekomunikují, a když už spolu mluví, tak si nadávají, nebo jen říkají Yes Chef. Trochu mi to rozbíjí i katarze v posledním díle, kde byl prostor, proto, aby si postavy řekli více, než jen jednu větu. Sice, ta věta znamená pro ně všechno, ale normální reakce by byla jiná. I tak dost velká spokojenost, a druhou řadu si určitě dám s chutí. S02 - Druhá řada mi udělala velkou radost. Má hlavní dějovou linku, na kterou jsou velmi dobře napojené vedlejší linky. Díky tomu celá sezóna působí uzavřenějším dojmem, má začátek, prostředek a konec. Tvůrci mnohem více zapojili do příběhu vedlejší postavy a díky delší stopáži nemusí tolik spěchat a mohou rozvíjet všechny důležité charaktery. Krásně je to vidět na šesté epizodě, jenž je skvěle natočená a zahraná, a velmi jasně nám poodhaluje, proč mají hlavní hrdinové takové problémy, jaké mají. Osobně jsem pak nadšený ze sedmé epizody, která je vynikající a skvěle pracuje s postavou Ritchieho. Z mého pohledu se druhá sezóna seriálu The Bear povedla a vy byste na ní měly kouknout. ()
Galerie (42)
Zajímavosti (8)
- Matty Matheson, představitel Neila Faka, byl v době vydání seriálu známým kanadským šéfkuchařem a majitelem několika restaurací. Mimoto se okrajově věnoval i herectví a moderováni a byl také aktivní na Youtube. V seriálu fungoval nejen jako herec, ale i jako jeden z producentů a také jako odborný konzultant. (Wishkah)
- Jeremy Allen White (Carmy) navštěvoval dva týdny kuchařskou školu a pracoval v kuchyni několika restaurací, mimo jiné v michelinské restauraci Pasjoli, aby se na roli v tomto seriálu připravil. (Dalfor)
- V seriálu se velice často vyskytuje použítí slova „fuck“. V prvních dvou sériích bylo toto slovo a nebo jeho varianty použity 1 052x, anebo každých 34 vteřin. (Dalfor)
Reklama