Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Arius 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to ze to bol len TV film som bol milo poteseny vysledkom. Medzi chyby by som zaratal azda len malo priestoru venovanemu talentovanemu Paulovi Telferovi. Inac sa tam nachadzali len lahko prehliadnutelne chyby. Masa hercov bola ohromujuca opat vzhladom na TV tvorbu. Cely film som zral,skutocne dalsi skvost medzi historickymi filmami. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Novodobá verze Kubrickova spektáklu je mi v mnohých ohledech sympatičtější. Chybí velké herecké hvězdy, které by si svými výstupy kradly film pro sebe a tím pádem mohou být lépe exponovány postavy. Pořád samozřejmě chybí bystré a celkově vynalézavější zpracování tvůrců seriálu Spartacus: Blood and Sand (Gods of Arena & Vengeance), ale pro rekapitulaci základního příběhu bez manýr zlatého věku sandálů je tento Spartak ideální. A navíc v této verzi chybí onen slavný patos na kříži. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne vyzerá dobre a v žiadnom prípade nie je lacný alebo neohrabaný, ako by ste s najväčšou pravdepodobnosťou očakávali od filmu vyrobeného pre TV. Film má niekoľko prekvapivo veľkých a dobre vyzerajúcich bojových sekvencií. Skvelým spôsobom je urobená aj celá choreografia súboja s mečom. Film sa tiež nebojí ukázať krv a násilie, čo sa v televíznych filmoch bežne zdráhajú ukázať. 6/10 ()

Prďoch 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký bych měl dojem z filmu kdybych se na něj díval v kuse a ne rozdělený na dva díly, ale takto mi připadal jako celkem povedený... dobré herecké obsazení (i když ne moc známé), zajímavý příběh (jak jinak když někdo čerpá ze Spartakova povstání), malé počty povstalců a vojáků sice přímo bijí do očí, ale aj* tak to nelze považovat za velké mínus, neb tento film není žádným vysokorozpočtovým áčkem a také si naňho* nehraje. Říkám...bylo to příjemné strávení večera a neváhám dát 4. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další verze (tentokrát TV) Spartaka - legendárního vůdce otroků. Celkem se to povedlo a ani bych neřekl, že to bylo cítit nedostatkem financí i když samozřejmě na svůj velký vzor to nemá. Jen ta družka Spartaka... Ta byla tak emancipovaná až mně to vytáčelo... Holt další , moderní verze... Solidní průměr. * * * ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Keď Marcus Crassus (Angus Macfadyen) a Pompeius Magnus (George Calil) sú vyhlásení za spolukonzulov Rímskeho impéria, lenže Rím bol v tom čase ešte republikou a o impériu sa hovorilo až od čias Augusta po jeho vyhlásení za cisára. Crassus a Pompeius boli zvaní konzuli republiky. (Arsenal83)
  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama