Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Pro příštího Spartaka bych prosil více zákulisní politiky a více záběrů ze všemocného římského senátu, který byl pro mě tahounem filmu a nikoli samotné tažení Spartaka, které nevyvolalo vůbec žádné emoce (ať už díky nevýraznému Spartakovi či jeho otravné ženušce), neboť tak si většinou každý z nás představuje velkolepý Řím – plný intrik a planoucích proslovů senátorů. Jinak ale byla doba vystihnuta relativně přesně, škoda jen levné výpravy a slaboduchých záběrů na digitální Řím, ale je to holt záležitost televizní. Ale proč vám to povídám, když budete chtít něco komplexního, sofistikovaného a nesrovnatelně lepšího z úchvatného Říma, tak si přečtěte Quo Vadis od Sienkewicze. Tady se jen nechejte lehce unášet na Spartakově štítu proti proudu času a zavzpomínejte na dobu, ve které byste nechtěli žít ani náhodou. Pak si teprve uvědomíte současná pozitiva… ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal přesně to co jsem nakonec dostal. Když přihmouřím očko s porovnáním se skutečným příběhem Spartaka, tak mi rozhodně vyloženě nesedla hlavní postava. Celý film nagelovaný Spartakus s elegantně upravenými vlasy i při řežích a jeho věrná otrokyně, manželka. Její splození syna bylo spíše úsměvné, než-li jakýmkoli způsobem dojemné.Celkově špatný film po všech směrech. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Televizní slabota typu dvoudílného Julia Cézara, který (ne náhodou) nedávno vysílala taky NOVA. Troufám si říct, že nebýt looku a občas i charismatu Gorana Visnjice, usadila by se tam nahoře jediná osamocená hvězda. Přesto by mu daleko lépe seděla role nějakého Shakespearovského záporáka (třeba Jaga) než part ušlechtilého barbara. ()

Prďoch 

všechny recenze uživatele

Nevím jaký bych měl dojem z filmu kdybych se na něj díval v kuse a ne rozdělený na dva díly, ale takto mi připadal jako celkem povedený... dobré herecké obsazení (i když ne moc známé), zajímavý příběh (jak jinak když někdo čerpá ze Spartakova povstání), malé počty povstalců a vojáků sice přímo bijí do očí, ale aj* tak to nelze považovat za velké mínus, neb tento film není žádným vysokorozpočtovým áčkem a také si naňho* nehraje. Říkám...bylo to příjemné strávení večera a neváhám dát 4. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušne natočený film, ktorý je po dejovej stránke zaujímavejší ako jeho stomiliónoví kamarát Gladiátor. Príjemným prekvapením je herecké obsadenie; nie sú to žiadne herecké hviezdy, ale do svojich úloh zapadli. Mňam Rhona Mitra. Vinikajúce tu boli: súkromný boj, skok koňa do rímskych légií, vstup do arény presne okopírovaný z gladiátora. Škoda že je taký dlhí (v TV by bol rozdelený na dve časti), no a ten jeho rozpočet. A hodil by sa k nemu aj výraznejší hudobný doprovod. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)
  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno