Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa nejedná o veľkofilm v ktorom sa otočilo veľa prachov, ide o dosť kvalitný snímok. Zaujímavé obsadenie na čele s charizmatickým Juhoslovanom Goranom Visnjčom sa v celku podarilo. Osobne mám rád historické snímky, aj keď nemajú obrovský rozpočet, ale kvalitne natočené. Tento film som videl viackrát a vždy sa poteším keď si ho môžem pozrieť znovu. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dobře verze s Kirkem Douglasem zůstala nepřekonáná. Ale Goran Visnjic má také slušné charisma a je fešák. Rhona Mithra přivede ke spokojnému vrnění určtiě většinu mužského publika. Angus Macfadyen v roli Crassa je prostě úžasný(působí velmi ohnivě, živě až démonicky uhrančivě), takovým Crassem se starý Spartakus chlubit nemůže. Bojové scény jsou moc dobře natočeny ať už jde o souboje koňmo nebo pěšmo. Tenhle film jsem viděl několikrát a neomrzel se mi. OST je vcelku povedené. A příběh netrpí ztrátou tempa, historicky je to vcelku věrné, ukazuje to i mocenský boj v Římě a rozhodně se pár starověkým fórům a historkám zasmějete. Vzhůru za svobodou! Nezáleží jestli vyhrajeme,jak zemřeme, ale jak jsme žili.... ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal přesně to co jsem nakonec dostal. Když přihmouřím očko s porovnáním se skutečným příběhem Spartaka, tak mi rozhodně vyloženě nesedla hlavní postava. Celý film nagelovaný Spartakus s elegantně upravenými vlasy i při řežích a jeho věrná otrokyně, manželka. Její splození syna bylo spíše úsměvné, než-li jakýmkoli způsobem dojemné.Celkově špatný film po všech směrech. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Televizní slabota typu dvoudílného Julia Cézara, který (ne náhodou) nedávno vysílala taky NOVA. Troufám si říct, že nebýt looku a občas i charismatu Gorana Visnjice, usadila by se tam nahoře jediná osamocená hvězda. Přesto by mu daleko lépe seděla role nějakého Shakespearovského záporáka (třeba Jaga) než part ušlechtilého barbara. ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

****(77 bodov zo 100) Mne osobne sa to páčilo, taký trocha novší spartakus nie je zlé si pozrieť. Fakt akože príbeh dobre spracovaní aj ked Gorana mam zafixovaneho ako doktora z pohotovosti, tak mi niekedy prebleslo hlavou, ze co by sa stalo, a ze ake vtipne by to vyznelo, keby sa tam prebehol v bielom plášti :DDDD, ked je uz raz doktor tak ako spartakus nevyznel moc vierohodne, takze obsadenie by som mozno trochu pomenil inak fajn. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)

Reklama

Reklama