Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Daae 

všechny recenze uživatele

Je pro mě obtížnější objektivně hodnotit tento film, protože jsem na něm vyrůstala. Je to filmek pro mladší obecenstvo, takže příběh je docela banální. V originále se mi vůbec nelíbí americký přízvuk Bartoka, ale jinak je to moc pěkný film s nečekaně dobrou akcí, pěknými písničkami i animací. Btw, Dimitri je frajer :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krásný a barevný animák, kterému zejména dominuje libozvučná a nádherná hudební stránka (hlavně písničky "Journey To The Past" a "Once Upon A December"). Občasné vtipné dialogy a zajímavé charaktery. Nejlepší scény - s vlakem, imaginární taneční scéna (doprovázená Once Upon A December) a závěrečná scéna - lepší nadprůměr 75%. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kreslený a trochu zkreslený příběh pro děti a mládež. Protože je od Foxů, tak je Anastázie Nikolajevna Holstein-Gottorp-Romanov zrzavá jako liška. Taky opouští sirotčinec až v 27 letech. Nicméně pokud oprostíme od historie a legendy, tak příběh je hezký, animace kvalitní a jak to napsat elegantní, hudba podmanivá. Je to mezi 3 až 4 hvězdami. ()

Megahead odpad!

všechny recenze uživatele

Iné hodnotenie ako odpad tejto zlátanine ani nemôžem dať. Čo z toho, že je obstojne nakreslená... Nechápem, ako môže niekto ešte v rozprávke násilne prekrúcať historické fakty! Po prvé: zavraždenie cárskej rodiny sa odohralo v noci zo 16. na 17. júna v r. 1918 na príkaz Vladimira Iljiča Lenina (vlastným menom Uljanov) a Leva Davidoviča Trockija (vlastným menom Bronštejn) - samozrejme ich prisluhovačmi. Po druhé: Lenin neznášal cársku rodinu ako aj Rasputina - ako príklad jeho vyjadrenie po zavraždení "neměli by chom bílým ponechávat živoucí symbol, kolem kterého by se soustřeďovali, zejména vzhledem k nynějším složitým poměrům"... Po tretie: Grigorij Jefimovič Rasputin bol v tej dobe už dva roky po smrti - zavraždený. Po štvrté: Rasputin bol určite kontroverzná osoba, sú o ňom rôzne "zaručené" informácie, ale jedno je isté, s cárskou rodinou vychádzal dobre a cár si od neho dával niekedy radiť (Rasputin napr. neodporúčal vstúpiť Rusku do I. sv. vojny). Po piate: Rasputina nenávidela najmä vysoká šľachta a načas dokonca vymohli na cárovi vyhnanie Rasputina na Sibír. Ale cárovná trvala na Rasputinovom návrate, pretože to bol jediný človek, ktorý dokázal cárovičovi pomôcť a zastaviť jeho krvácanie. A posledný bod: Špekulácie o živej Anastázii utíchli v r. 1991, keď boli nájdené jej ostatky. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Na to, že to není od Disney, tak klobouk dolů, je vidět velký rozpočet na plátně a určitě se vyplatil. Příběh pěkný sice malinko někdy táhnoucí, ale z grafické stránky je se na co dívat. Není to úplně nejlepší 4*, ale zasloužené hodnocení. A český dabing není zrovna ta nejlepší volba, protože postavy mluví a zpívá rozdílná osoba, což trochu dává jiný dojem. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno