Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle "disneovku" fakt žrala. Teď s odstupem (a hlavně když jsem měla možnost viděl starší klasiku) už tak nadšená nejsem. Přesto jde ale o milej film, při kterým se desetiletý holčiny budou rozplývat a hrát si na ztracenou princeznu. ("Once upon a december" je jeden z nejkrááásnějších valčíků:) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tato animovaná verze Anastázie je asi nejlepší ze všech filmových zpracování tohoto tématu - ovšem pouze v původním znění. Český dabing se až tak moc nevyvedl. A i když se jedná pouze o pohádku - pravá velkokněžna Anastázie se s největší pravděpodobností nedávno našla zmasakrovaná se zbytkem své rodiny  - dávám tomuto zpracování vysoké hodnocení. Jednak proto, že legenda o přeživší dědičce ruského impéria mě vždycky velmi fascinovala a zde toho bylo hojně využito, a hlavně proto, že se to jednoduše povedlo. ()

Reklama

Daae 

všechny recenze uživatele

Je pro mě obtížnější objektivně hodnotit tento film, protože jsem na něm vyrůstala. Je to filmek pro mladší obecenstvo, takže příběh je docela banální. V originále se mi vůbec nelíbí americký přízvuk Bartoka, ale jinak je to moc pěkný film s nečekaně dobrou akcí, pěknými písničkami i animací. Btw, Dimitri je frajer :) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabší, ale přesto 4 hvězdičky. Byl jsem dost překvapen, když jsem zjistil, že se nejedná o disneyovku. Skvělá hudba a písně, docela originální příběh, který je založen sice na historické fikci, ale přesto si myslím, že je přínosnější, než většina animáků. Docela příjemné překvapení. (Blu-ray, orig.) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénáristé trochu víc zajímali o historický základ námětu a vykašlali se na provařeného RasPutina, který už byl v tu dobu rok po smrti, mohli z filmu udělat nezapomenutelný hit, minimálně ve východní Evropě. Stačilo, kdyby hlavním padouchem udělali Lenina. On přece vedl bolševický puč, nenáviděl Romanovce a nařídil jejich likvidaci. Navíc se dnes podobně rozpadá v tom svém mauzoleu. Takhle je to jen pohádková jednohubka, byť pohodová, s několika zábavnými momenty a jednou solidně napínavou akční scénou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Skutočná Anastasia nosila na sebe tie isté šaty, ktoré môžeme vidieť v posledných scénach filmu. Rovnaké šaty môžeme vidieť i vo filme Anastasia (1956). (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama