Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

movie 

všechny recenze uživatele

Knihy a povídky Philipa K. Dicka zbožňuju, ale IMPOSTOR není příliš uspokojívý. Dickův námět je jako vždy dost originální a zajímavý, problém je provedení. Kdyby byl IMPOSTOR ryze televizní snímek nebo třeba jen část nějakého seriálu, bylo by to mnohem uspokojivější. Chybí tomu rysy velkolepé sci-fi, ale bohužel i decentnost netradičního thrilleru se sci-fi zápletkou. Gary Sinise příliš neboduje, Madeleine Stowe je tu tolik upozaděná, že se ani nemusí snažit, jen z Vincenta D´Onofria je tu cítit to přesvedčení ... Nemohu říct zklámaní (i když uznejme že Dick by si zasloužil víc Blade Runnerů), ale spíš jen tuctovka, která se hodí spíš do tv a půjčoven. Dávam 2 a půl! ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Dickovy povídky a romány jsou mezi filmovými tvůrci tradičně velmi populární. Čekání, kdy se podaří prolomit "prokletí" Blade Runner (popř. Total Recall) a vznikne vskutku kvalitní film (a Minority Report to opravdu nebylo), sice dokonale nevyřešil ani Impostor, ale přesto jde o jednu z výrazně kvalitnějších záležitostí na motivy mistra paranoických vizí. Film se Dickovy stejnojmenné povídky z roku 1953 drží relativně přesně a filmařský, resp. scénaristický autorský vklad není zdaleka tak velký, jako už u zmiňovaných Total Recall (popř. Blade Runner), ale na škodu to rozhodně není. A na závěr si dovolím jednu delší Dickovu citaci (P.K.Dick, Planeta, která neexistovala, Argo 2006, poznámky-str.268, orig. 1976):"Jedna z mých úplně prvních povídek na téma: Jsem člověk? Nebo jsem jen naprogramován, abych věřil, že jsem člověk? Když uvážíte, že jsem tuto povídku napsal v roce 1953, bylo to, mohu-li to tak říci, zatraceně dobré nové téma v literatuře sci-fi. Od té doby jsem tento nápad samozřejmě prozkoumal ze všech stran. Ale stále mne fascinuje. Je to významné téma, protože nás nutí ptát se: Kdo je člověk? A kdo není?" ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Tento film dobře charakterizuje způsob, jakým tvůrci přistoupili k futurologii. Tak třeba telefon. Ten bude podle nich v roce 2079 vypadat jako klasické véčko (nahoře displej, dole klávesnice), jenom vyrobené pomocí tesařských nástrojů (velké, tlusté a dílensky otřesně zpracované). A takto je to se vším. Počínaje příšerným CGI a konče scénářem. Nudil jsem se. (Už jsem to kdysi viděl.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť dobrý námet a vykonštruovaný pocit tajomna s niekoľkými otázkami okolo postavy Johna Olhama. To ostatné v scenári však bolo iba priemerné a dokázalo udržať pozornosť len do takej miery aby som sa nezačal nudiť. Prostredie futuristického sveta a atmosféra neboli najhoršie, pričom záver nič nepokazil ale ani neohromil, celkovo mám teda pocit len čistej priemernosti. 60/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

V povídce je to přece jenom jinak. Film se zbytečně zvrhnul v naháněcí akci na úkor psychologického pozadí, které u Dickovy předlohy hraje dost podstatnou roli. Takže místo tísnivého pocitu někde v záhlaví se střílí, "zradu" vyřešíme nechtěnou vraždou, než abychom dál hledali pravdu a pointa přijde vyhonit do extrému, protože už nic jiného nezbývá... Přesto mě to zas tak nezklamalo, každý takový pokus mě spíš potěší :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama