Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 2

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (243)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá grafika, která si neuvěřitelně vyhrává s tématem opozičních živlů. Tady je Pixar stále králem. V námětu také ční dost zajímavých premis, ale ve výsledku je to opět ten sterilní Pixar, který prostě už tolik netáhne jako za časů Up nebo Úžasňákových či prvních Toy Stories. Párkrát jsem se zasmál, to ne že ne, ale prostě už to není ono. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Elemental" určite nie je Pixar vo svojej najlepšej forme, no nemôžem povedať, že by som si tento film v mnohých momentoch neužil. Hlavná myšlienka je veľmi jasná, niektoré situácie sú vysoko predvídateľné, no súčasne oceňujem niekoľko skvelých nápadov. V prvom rade je super, že vo filme nie je reálne žiadny skutočný zloduch. Je to takisto film, ktorý sa snaží (síce nie najlepším, ale aj tak) určitým spôsobom poukázať na to, že predsudky nás mnohých môžu držať vzadu. Animácie asi nemusím nejako výraznejšie rozoberať. Pixar vie vždy odviesť skvelú prácu. Plus je super, že sa ukáže, že jednotlivé elementy sú často viac než len oheň a voda... no dokopy môžu vytvoriť oveľa viac. A na záver si povedzme niečo o romanci v tomto filme. Úprimne si myslím, že vzťah medzi Ember a Wadom je spracovaný skvele. Chémia medzi hercami funguje dobre, vedia svoje postavy celkom slušne predať... no rovnako ukazujú, že skrz všetky prekážky sú schopní byť spolu. Ja som za film rád... a aj keď to nie je top level Pixar... stále ide o kvalitné dielo. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Není to zklamání, protože jsem mnoho nečekal  ale z tady toho filmu uplne nejsem ve svym živlu - ha, ha, ha. Ono to žádná vylozena katastrofa, Vlhoš mi byl tou svou přecitlivělosti i sympatický, ale prostě mě zaráží a přijde divný, jak moc se z Pixaru stává tuctove studio. Což vyniklo ještě tím, když nám před filmem pustili kraťas k Vzhůru do oblak a  mohl jsem si připomenout, jaké filmy dělal Pixar dřív. A ta změněna animace u ohně a vody asi musela dát dost práce, ale na oči mi to bylo nepříjemné. A děj? Když už nevíme, kam s tím hnout, dáme do toho romantiku. No, je to fakt nůůůda. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Moc nádherný animák, moc nádherná PIXARovka, co zas donutí člověka brečet od úplného začátku. U mě to tedy tak bylo. Film (jak je u PIXARu zvykem) si zase začal pohrávat s těžkými tématy, ale teprve nyní by šla hlavní témata vyjádřit jen pár slovy. krom toho, že se tady klasicky řeší věci, které prostě z toho pořád dělají dětský film, tak pak tu jsou mnohem dospělejší témata, mezi nimi počítaje třeba rasismus. PIXAR se snad nikdy (krom Vall-iho) nesnažil tak tlačit na ústřední téma a předat myšlenky, které se pro diváka nachystal. Přitom s takovou elegancí a situačním humorem, že to prostě člověka jako mě dojímá k slzám. Vyhoštění na okraj společnosti kvůli své přirozenosti a tradicím pro mě opravdu není příjemné sledovat a opravdu mi bylo téhle (sic smyšlené) kultury líto (i když teďka co se děje v Německu... no toto). Do toho se ale zároveň nezapomíná pracovat s tématy vhodnými pro děti a humorem pro ně též určeným, které ale i strašího člověka dokáží mile rozesmát a překvapit. Je to tedy trochu slabší a infantilnější než v jiných PIXARovkách, ale mě to tedy nevadí. je to prostě moc pěkně natočené a sympatické, ke všemu fakt nádherně naanimované a citlivé. jen pár pár výhrad k tomu světu a úplnému konci, ale to až moc hraje na logiku a realističnost a proto na to radši nebudu myslet a kazit si tenhle film. Radši tak. 9/10 Více ZDE: ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Pixar ako zvyčajne nesklamal. Svojské a unikátne spracovanie známeho príbehu o Rómeovi a Júlii, kreatívne nápady a pôsobivý vizuál. Toto sú príbehy, ktoré majú sledovať dnešné deti ak chceme podporiť globalizáciu a zmieriť homofóbne názory verejnej mienky. Neviem ako to u Pixaru robia, no ich príbehy vždy trafia do čierneho. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Produkcia na Elemental trvala sedem rokov, v štúdiu aj u filmárov doma, pričom príbeh sa dokončoval na diaľku. (Arsenal83)
  • Namiesto návštevy krajín kvôli výskumu osobne strávil tím pre inšpiráciu veľa hodín sledovaním prehliadok miest ako sú Benátky a Amsterdam, na YouTube. (Arsenal83)
  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Reklama

Reklama