Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (829)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americké psycho je ze skupiny filmů, kterým je možné dát od jedné do pěti hvězdiček. Po řemeslné stránce je to slušně zvládnuté dílko s dobrou kamerou, střihem a zejména velmi silným hereckým obsazením, kdy většina zúčastněných hraje jako o život, a je skoro líto, že tytéž herecké výkony není možné vidět v nějakém silnějším snímku. I v malých rolích se zkrátka objevují kvalitní herci jako např. Chloë Sevigny v roli sekretářky. Problém je ale s obsahem, který je sice povrchně efektní, ale vnitřně prázdný, dekadentní - typické jsou scény z prostředí high society, nočních klubů, kde se schází mondénní krásky s jupíky v elegantních kvádrech. Zkrátka a dobře je to kýčovitá záležitost, která sice celkem věrně odpovídá stylu Ellisovy literární předlohy, ale pro mě je dost nestravitelná. Celkový dojem: 40 %. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Exploatace hra s divákem všechny brutální scény se neodehrávají před námi, ale v našich myšlenkách a i když víme, že Bateman momentálně někoho rozsekává sekerou na kousky, je to bolestné i když to není zobrazené přímo před námi. Skvělý vývoj hlavní postavy - Bale výborný. Scéna s motorovou pilou je nezapomenutelná. Zařadil bych temnější zvuky. Pod Lynchovou optikou by to bylo nejspíš 5*. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

// - Nemůžu uvěřit, že Brycovi se ta Van Pattenova vizitka líbí víc. // - Ale moment. To jste ještě nic neviděli. Reliéfní písmo, typ Pale Nimbus. Bílá. - Zajímavá. Moc hezká. Podívejme se, jakou vizitku má Paul Allen. // To delikátní našedlé zabarvení. A ta vkusná tloušt'ka papíru. Proboha, má i vodotisk. // ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Několik hodnotitelů se zde rozčiluje nad tím, že vraždy v tomto snímku nemají smysl ani opodstatnění a jsou sem zakomponovány jen proto, aby se něco dělo. S tím absolutně nemohu souhlasit. Každá vražda zde byla vysvětlena, respektive to, co jí předcházelo. Když si prostě nějaký zrzavý retard z Buzuluku troufne mít lepší vizitku než mám já, tak svůj zvednutý adrenalin musím nějakým způsobem vyventilovat. Ještěže se po světě potulují bezďáci a kurvy. Tyto dvě skupiny jsou přímo vzorovým materiálem k likvidaci. Lidé mají různé koníčky, kterými utíkají z šedi a stereotypu vlastního zaměstnání. A čím se koníček od náplně práce odklání více, tím pro duševní zdraví člověka lépe. Velmi příjemně mě potěšila celá plejáda super herců v čele s Balem, který si skvěle střihl roli Patricka Batemana a vysloužil si v budoucí roli Batmana. Dost mě zaskočilo, že měla něco podobného na svědomí žena. Ještě více mě zaskočilo, jak je v tomto filmu s něžným pohlavím nakládáno. V podstatě zde reprezentují roli zbytečného obalu kolem vaginy na čtyři - žena. Je fajn vidět snímek, který není dílem emancipované feministky. Taktéž si myslím, že se režisérce skvěle podařilo přenést na plátno duševní prázdnotu hlavního hrdiny. Jen se to nedočkalo pochopení u diváků. Považují to za nedostatek filmu a ono se přitom jednalo o autorský záměr. Za mě lepší tři kousky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

„ Len nevojdite do cesty Patrickovi Batemanovi lebo zaručene nebudete ušetrení, a keď vás teda neminie nerobte si z toho hlavu, lebo v tom prípade sa nedá už nič robiť. Proste každý má samozrejme iné záľuby, na naše nešťastie ale s ním prichádza taká zvrátenosť mysle ako keby spolu s ním prišlo na zem aj samotné peklo!“ V tomto texte bude viac vítiek než pochvál a začnem v prvom rade s režiserkou - pri tomto brutálnom projekte sa ocitla dosť nečakane žena a to Mary Harron , čo ma dosť prekvapuje ako sa mohla pustiť do niečoho takého, svoj postoj k projektu jednoducho nezvláda na takej úrovni ako by sme si určite priali, miestami až moc povrchné - pasívne, či už sú to dialógy pri konverzácii manažérov, alebo neprepracované vedľajšie postavy ktoré vyznejú jednoducho do prázdna, hlavnou kostrou nesúrodého deju sa tak stáva len samotný Christian Bale, ten všetku pozornosť stiahne len na svoju postavu a tým aj zachraňuje celý projekt aby neskĺzol len do bezduchej vyvraždovačky akých je v dnešnej dobe požehnane. ... Psychológia príbehu je budovaná na umeleckom štýle v živote ústrednej psychopatickej postavy a tá ma svoj účel zakotvení v tom že svojim obetiam navnadzuje uvoľnenosť, jednak vďaka uhladenému prostrediu bytu ale aj pohodovej hudby od Whitney Houston či Phila Collinsa. Nadobudnutá dôvera sa u nich premieňa v určitú citovú ľahkosť aby sa odpútali od svojich všedných problémov a naplno sa mohli oddávať sexuálnym hrádkam ale keby vedeli čo príde po peknej až drsnej nehe... Herecké obsadenie: ani neviem ako to je možné ale ešte keď bol Christian Bale dosť neznámy si svojou úlohou Patricka Batemana dokázal celý film ukradnúť pre seba a to sa tu objavia aj ďalšie neskoršie hviezdičky ako Reese Witherspoon ako jeho milenka Evelyn, Jared Leto ako kolega z práce Paul Allen s peknejšou vizitkou a to vie fakt nahnevať, Willem Dafoe ako prezieraví detektív Donald Kimball , či aj Josh Lucas ale tento menoslov je doslova popri výkone Bale úplne prehliadnuteľní, s nich sa stávajú len nevýrazní štatisti. „ Po vzhliadnutí tohto filmu som nadobudol úplný strach a nielen z postavy s filmu ale v prvom rade zo samotného Christiana Bale, sám neviem keby som ho osobne stretol či by som pred ním od strachu neušiel, svoje úlohy psychopatov stvárňuje bravúrne. “Rozpočet $7miliónovTržby USA $15,070,285Tržby Celosvetovo $34,266,564 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (55)

  • Dva velké plakáty v Batemanově bytě jsou součástí série nazvané "Muži ve městech" od Roberta Longa. (Angelic-77)

Reklama

Reklama