Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (830)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V dávných dobách ještě hodně, hodně předtím než se stal Batmanem a začal dohlížet s hlasem postiženým rakovinou hrtanu na město Gotham, se Christian Bale dal na temnou stranu a pod maskou nevinnosti nejdříve šuknul a následně kuchnul každou kráčející škvíru co se mu dostala do bicepsových spárů. Občas přidal i dva a půl chlapa. Když zrovna z nudy neházel po holkách motorovou pilu, nebo nemasakroval kolegu sekerou, tak se zaručeně pozoroval při šukání v zrcadlech co měl po celé ložnici a opět zatínal své bicepsy. To že není tak genitální jak si o sobě myslel zjistil co nevidět a najednou po něm šli všichni v čele s detektivem ála Šerlok Houmles a Bale se ocitl lidově řečeno ... no víte kde. Konec filmu je óda na blbost a já jsem šťastná, že nyní má Batman podstatně lepší role. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek spisovatele Breda Eastona Ellise prostě nemůžu tento film hodnotit záporně. Ten, kdo četl knihu, najde ve filmu plno narážek a to, že si filmoví tvůrci přeměnili původní materiál jak chtěli (a v mnoha situacích by se dalo i docela úspěšně pochybovat nad tím, zda udrželi autorovu hlavní myšlenku), mně tolik nevadilo. Patrick Bateman je satira v hmotné podobě a Baleovo herecké podání je prostě bezchybné. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Kultovní snímek, který stále stojí za to vidět. Christian Bale je dnes už profláklý herec, který má za sebou spoustu zajímavých rolí, ale tahle... tahle patří mezi jeho nejlepší, není-li přímo ta úplně nejlepší. Je to fakt zajímavej psychouš, který se čím dál méně hlídá, a každá vteřina na plátně jeho přítomnosti je něčím zajímavá. Hodně mě zaujal způsob, jakým většinu času mluví s lidmi. Jako kdyby byl v nějaké reklamě, v níž jeho postava psychouše hraje (relativně věrohodně) jakéhosi úspěšného dokonalého muže. Celkově sebeprezentace je pro něho i jeho manažérské kámoše šíleně důležitá, až je to často (naschvál) komické. Například předhánění se v tom, kdo má nejlepší vizitku, či to, jak všichni nosí stejné oblečení, účesy i brýle. Ta stejnakost má poukazovat na problém se ztrátou identity, která pak u hlavního hrdiny čím dál víc eskaluje, protože už si ani nemůže být zcela jistý, co je pravda a co ne... Tady už nechci příliš spoilerovat, ale samotné finále je v tomhle ohledu sice zajímavé, ale zároveň je to taky něco, co se mi na filmu nakonec nelíbilo. Závěr mi připadá příliš dvojznačný a otevřený. Tvůrci se tím snažili respektovat původní knihu, ale ani oni samotná režisérka a scenáristka s koncem filmu nakonec nebyla spokojená. Americké Psycho není jen hororový úlet o manažírkovi, který rád vraždí a vypráví o popové hudbě, ale zatraceně dobře natočený a propracovaný film. S jiným koncem by pro mě byl film jasná pětihvězdičková záležitost. (8/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kritika povrchnosti životního stylu a pokřivených hodnot biznismenů z Wall Street, střižená do zábavného slasher thrilleru s podtóny černé cynické komedie. Baleovi role sociopata sedí na jedničku, film dobře vypadá a je svižně sestříhán, ale působí stejně povrchně a chladně jako kritizovaný subjekt. Třeba sexuální scény překvapí otevřeností, ale nejsou tak osobní a hlavní postavu definující, jako třeba ve Studu. Spíš jen chtějí překvapit a šokovat ve vodách hvězdně obsazeného mainstreamu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už nič, tak sa režisérke podarilo vzbudiť svojím filmom veľkú pozornosť. A hlavne kontroverznosť, čo znamená, že film mal ako záporné, tak aj výrazne kladné hodnotenia a mnohí v ňom videli umenie a psychologickú hĺbku. Ja nie, ale nemôžem povedať, že som sa nudil a že som bol z filmu negatívnym sôsobom zhnusený. Raz asi stačilo, skutočné kontroverzné perly americkej nezávislej kinematografie vidím niekde inde. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (56)

  • Časopis Empire zařadil snímek v žebříčku nejlepších filmů všech dob na 435. pozici. (Folky)
  • Poté, co byl film uveden do kin, obdržel autor knižní předlohy Bret E. Ellis několik dopisů, ve kterých mu bylo vyhrožováno smrtí. (Angelic-77)

Reklama

Reklama