Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (442)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jj, já to říkám pořád. Irští hoši, Ti se zkrátka umí (za)bavit. Zvlášť na den svatého Patrika. To je potom (nej)lepší se jim klidit z cesty nebo si sednout a (na)pít (se) s nima. V opačném případě máte totiž pořádnej problém aneb soudnej den (po Irsku) přichází. A než se jeden naděje, už za něj Tihle sympatičtí (pokrevní) bratři odříkávají (rodinnou) modlitbu „necháváme k Tobě plynout řeku a nechť Ti proud duší prochází. In nomine patris et filii et spiritus sancti“....AMEN. Přičemž nejeden (detektiv) by z toho mohl mít (ne)pěkně zamotanou hlavu. Ne tak W. Dafoe, nejlepší to (teplej) ohledavatel místa činu. Ten má vždy (během pár vteřin) naprosto jasno. Stačí taková(é) maličkost(i) : sluchátka v uších, trocha vážné hudby, velké sladké (teplé) café latté a kobliha popř. cigareta k tomu. Jde ale po těch správnejch. Na jakou stranu se (má) přidat? Slušná oddechovka. Závěrem bych poprosil Troye Duffy(ho) (prostřednictvím Connora a Murphyho) o volné pokračování s podtitulem: Definitivní očištění (české) země od veškerého zla. Tip na lokaci bych měl. Strakova akademie. Pro nezasvěcené s dovětkem, že se nejedná o Franze Straku a jeho přednášky na téma „sparťanské (resp. sešívané) srdíčko“, ale dennodenně se tam schází náš politický výkvět. 70% zaokrouhleno protentokrát (za W. Dafoea) nahoru s dovětkem, že Tarantino (resp. G. Ritchie) jsou o parník (vypravěčsky) jinde, byť nutno (si) přiznat, druhá polovina snímku už drhne o poznání míň (i vzhledem k faktu), že se víc koná než kecá! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rozjazd (kombinácia Ritchieho & Tarantinovskej poetiky) sa postupne režisérovi dejovo rozpadá a dopredia naneštastie každou minútou vystupuje čoraz väčšia nútená vykonštruovanosť samoľubého formálneho experimentovania brutálneho videoklipového razenia, čím s blížiacim sa záverom prerastá počiatočná sviežosť a hravosť v opakujucú sa nudu. Záverečné moralizovanie s evidentnou snahou o hlbší významový presah to celé ešte len zhoršuje, čo je škoda, pretože film obsahuje viacero zapamätania hodných scén (jednoznačne vedie tá s mačkou) a skvelý výkon W. Dafoea. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)
  • V poslední scéně u soudu, když Connor a Murphy začínají proslov větou "Now you will receive us...", je ve skutečnosti tato fráze podobná s mottem speciální jednotky SWAT. Jen místo "you will see my team" zakončí řeč "you will see we three". (Chatterer)
  • Počet mrtvých: 33 (zdenur)

Reklama

Reklama