Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (443)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa ... tak kto bude prvý MOTHAFUKA ktorého dám dole ? Nezrovnávam s Ritchiem. S filmu je krásne vidno, že Duffy vie čo robí, a že má kopec fajn nápadov. Ja sa len trochu bojím dvojky, dúfam, že nebude splácaná len tak na rýchlo, aby sa nepovedalo. Dávam štyri, ale váhal som! Skoro to bolo 5. FUCK !!! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přesně podle gusta, tak jak to má být s dobrou hudbou, whisky, a 9mm. Výborné záběry, vynikající příběh a herecké obsazení spolu s soundtrackem jsou dokonalé. Jak již napsal Shit, Boondock Saints jsou tak neuvěřitelně COOL, že se tomu nechce věřit, od záběru se záchodem až po přestřelky a modlitbu, je něco neuvěřitelného. Film, který se stal z ničeho nic kultem, a získal si tak ohromnou oblibu u diváků . ♫ The Blood Of Cu Chulainn ♫ 90% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Lahůdkový, levný nikoliv však laciný, osobitě funkční ba geniální akčňák! ___ A Bůh pravil: Nikdy by neměla být prolita krev nevinných, zato krev viníků nechť teče proudem. Tito tři svatí nechť smetou zlo z povrchu Země jako Božím zásahem. ___ Macho grande style. _ 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Příjmení detektiva Dollyho je Alapopskalius. (Chatterer)
  • Režisér Troy Duffy se ve filmu objeví jako muž v baru. (FilmFan24)

Reklama

Reklama