Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (442)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,471Tržby Celosvetovo $411,874Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,555,783 //počet predaných kusov 244,701Tržby za predaj DVD v USA $16,951,597 //počet predaných kusov 317,228║ veľké ale veľké prekvapenie, dokonalý akčný úlet, obsadenie na jednotku, každá hláška či dialóg tu má svoje miesto, scénky vypiplané k dokonalosti, tak Guy Ritchie má konkurenciu a riadnu /100%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný rozjazd (kombinácia Ritchieho & Tarantinovskej poetiky) sa postupne režisérovi dejovo rozpadá a dopredia naneštastie každou minútou vystupuje čoraz väčšia nútená vykonštruovanosť samoľubého formálneho experimentovania brutálneho videoklipového razenia, čím s blížiacim sa záverom prerastá počiatočná sviežosť a hravosť v opakujucú sa nudu. Záverečné moralizovanie s evidentnou snahou o hlbší významový presah to celé ešte len zhoršuje, čo je škoda, pretože film obsahuje viacero zapamätania hodných scén (jednoznačne vedie tá s mačkou) a skvelý výkon W. Dafoea. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)
  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Rosengurtle Baumgartener má na krku tetování "Untouched By Man", což znamená nedotčena mužem. (Chatterer)

Reklama

Reklama