Reklama

Reklama

Ve stínu upíra

  • Velká Británie Shadow of the Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1921 natáčí F.W.Murnau (JOHN MALKOVICH) první filmovou verzi románu Dracula, ale protože nedostává povolení ke zfilmování od vdovy po Bramu Stokerovi, autorovi díla. Pozmění jména postav, dějiště příběhu a natáčí snímek pod názvem UPÍR NOSFERATU. Do titulní role obsadí herce Maxe Schrecka (WILLEM DAFOE), jehož chování se zdá ostatním členům štábu velice prapodivné. Murnau Schrecka hájí tím, že údajně používá hereckých postupů metodika Stanislawského, které jsou založeny na intenzivním se vcítění do role. Záhy však všichni zjišťují, co se skrývá za hrůzným Schreckovým herectvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pokud se budu dívat na tenhle film jako na hororovou parodii, tak musím uznat, že se tvůrcům skutečně povedlo stvořit vážně docela působivý snímek, ale jelikož tohle mysleli vážně tak... Jediné co mě opravdu dostalo byl herecký výkon W. Dafoea, který byl opravdu okouzlující. Zbytek herců však působil spíš hodně komicky a ty vyhulené scény dost trapně. Dle mého názoru jde o obyčejný průměrný snímek, který je sice do jisté míry skutečně originální a tvůrčí myšlenka cool, ale pořád jsem z něj cítil jakousi trapnost, kterou v hororovém žánru moc nemusím. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Nulová emoce (horor, který neděsí a nevyděsí), ale skvělý nápad (komentář k Murnaovu legendárnímu filmu). Celkem jsem si tu mystifikační hru užil. Navíc pánové Malkovich, Dafoe (kvůli němu jsem si tento film sehnal) a Kier mě baví takřka všude, což je další důvod, proč být na tenhle film hodný, i když si tolik péče možná ani nezaslouží. 75% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ve stínu upíra“ je krásnou ódou na staré horory a na staré principy vytváření děsu. Ukazuje, že zde máme dědictví skvělých filmů, a také to, že děs je možné vytvářet opravdu atmosférou, scénami, nikoli jen krví a monstrózně hlasitou hudbou. E. Elias Merhige natočil snímek, který stojí za to vidět, protože v něm najdete napětí, hrůzu, fascinaci i fanatismus. A přitom je to pořád zábavné. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šestiminutové úvodní titulky mi přijdou fakt docela moc. I když k nim hraje skvělá hudba. Murnauův film považuji za dosud nejlepší horror (a druhý-třetí obecně - i když ho nemám v desítce) nejlepší film, co kdy byl natočen. I z tohoto hlediska mi Merhigeův film přijde hodně zajímavý, nápaditý a poutavý. Prostě jsem si ho užil a alespoň zprostředkovaně (a notně mystifikačně) se přesunul do té jistě úžasné doby. Dafoe až úchvatný. prostě lahůdka. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film není pro mě. Jsem čekal něco poutavého, záživného a rozhodně hororového. Ani jeden atribut však Ve stínu upíra neobsahuje. Sice se v něm sešla herecká dvojka Malkovich a Dafoe, ale jejich postavy mně přišly dost prázdné a rovněž režie E.Eliase Merhiga byla dost slabá. Pro mě zcela nedívatelný film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první film, na kterém se jako producent podílel Nicolas Cage. (Edgerton)
  • Má se točit závěrečná scéna a Greta Schröder (Catherine McCormack) vykřikuje, že Max Schreck (Willem Dafoe) není v zrcadle vidět. Avšak když se kolem seběhne štáb, už v zrcadle vidět je. (Barrymore)

Reklama

Reklama