Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zadlužený muž si pořídí sklepní kóji plnou záhadných věcí, které chce prodat. Brzy ale zjistí, že se kvůli tomu ocitl ve smrtelně nebezpečné a zoufalé situaci. (Netflix)

Recenze (75)

johny298 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná kamera, výprava, atmosféra. Lovecraftovské srdce zaplesá. Na začiatku poctivé budovanie a stupňovanie deja. Na konci ale akési unáhlené a bez vysvetlení ako veci navzájom súvisia/súviseli. Akoby to najprv bolo plánované trvať o 20 minut viac, ale nejaký zákerný producent záver prikázal zostrihať... ()

anais 

všechny recenze uživatele

V první řadě mně nadchl potenciál antologie a navázání na Hitchkokovsko-Bradburyovské úvody. První díl se mi moc líbil vizuálně (retro kabinky!), a hltal jsem poctivé budování atmosféry, které věštilo velké finále. A právě proto mě samotný konec zas tak nenadchl. Jako by potenciál okultních věd, magických knih a vyvolávání démonů nebyl využitý naplno. Letmé náznaky nacistické minulosti a pitoresknosti (trojité zahopsání před kabinkou), vyústily ve finále jen v jakousi "monster of the week" naháněčku po chodbách... ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Položka 36" bola slušným začiatkom "Kabinetu kuriozít", ale nesplnila celkom moje očakávania. Pri najlepšom bola napätá, napínavá a trochu zaujímavá. Nechápal som, prečo bol hlavný hrdina vykreslený ako absolútny hlupák... naozaj som si kvôli tomu nemohol k nemu nájsť vzťah a fandiť mu. Hodnotím to na 6,5/10, pretože trvalo príliš dlho, kým to začalo mať šťavu, a keď sa tak stalo... bol koniec. Som si istý, že príde aj lepšie epizódy, ale "Položka 36" ma k nim ďaleko. Poznámka: Po druhom zhliadnutí je to to lepšie zo seriálu. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená povídka se zajímavým i když vcelku očekávaným zakončením :_) Nechápu, co o toho zklamaní lidé čekali, jedná se o samostatné hodinové krátké strašidelné povídky, nic míň nic víc. Ta první se filmařsky rozhodně povedla. *palec nahoru* btw... mám rád ten Guillermo del Torovský design monster a bubáků všeho druhu :_) ()

Oup 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne nerozumie tomu nízkemu hodnoteniu. Položka 36 je príjemná úvodná rozprávka pre ľudí, čo majú radi potemnelú atmosféru. Kamera je asi najviac hororová záležitosť, ale to vôbec nevadí, lebo od začiatku máte pocit, že to smeruje do problému. Atmosféra naladená neurotickým človekom, ktorý si očividne prešiel hrôzou v živote a príjemnou hudbou, ktorá nalaďuje k temnote. Mne sa to páčilo, dobrý začiatok. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Guillermo Del Toro v jednom z rozhovorů prozradil, že inspirací pro sepsání příběhu byla jeho osobní zkušenost, kdy byl jeho sklad prodán bez jeho vědomí stejně jako se to stane v příběhu Emilii (Elpidia Carrillo). (NiWi)
  • Název první epizody Položka 36 si hraje s čísly: 36 = tři šestky = 666. (bittersweet)

Reklama

Reklama