Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (159)

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyrovnaná směsice se škálou od naprosté dokonalosti k nesnesitelné nudě. Úvody od del Tora jsou zbytečné a nenabízí nic přínosného. Jeho taktovka dává většině epizod ale skvělý a i přes rozdílné dobové zasazení relativně konzistentní (resp. konzistentně kvalitní) look (kulisy, osvětlení, kostýmy) a vysoké produkční hodnoty. S kvalitou režie a scénáře je to však horská dráha. The Viewing(E07) > Pickman's Model(E05) > The Autopsy(E03) > Graveyard Rats(E02) > Lot 36(E01) > Dreams in the Witch House(E06) >>> shit >>>> The Outside(E04) = The Murmuring(E08) ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dokoukal. Guillermo del toro umí ale tohle mě úplně nesedlo. Od kabinetu kuriozit jsem si podle ohlasů na netu sliboval velmi povedený horor s antologickým prvkem. A to kupodivu funguje ta antologická stranka dobře, ale dál už je to jiná pohádka. Co si budem kromně dvou (možná tří) epizod tak to je všechno průměr,ale stejně se tu našly epizody kterým jsem buď dal 4* nebo dokonce plnej knedlík. Ale jinak jsou ty epizody buď blbě napsaný a to hlavně pravě cítím problém ve scénáři jak v příběhu, tak v postavách. No abych to shrnul tak jsem docela zklamán. Ale mohu doporučit, ale jak říkám nečekejte od toho nějakou extra hororovou podívanou. 6/10 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Guillermo Del Toro je výborný režisér to bezesporu, ale tady pravděpodobně jen dohlížel, a proto z některých dílů není absolutně nic cítit. V sérii je pár solidních dílů, které bych zařadil vysoko do hororové tvorby, ale také bohužel pár braků. Celkový dojem z celé série je bohužel jen průměrný, což je škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko povedať, prečo táto hororová antológia nezabodovala až tak, ako sa očakávalo. Každý príbeh je iný, niektoré sú dokonca diametrálne odlišné. Poväčšinou ide o klasické lovercraftoviny so všetkým (trashom) čo k tomu patrí. Niekedy je to dejovo hutné a chceli by ste viac, inokedy by sme si vystačili aj s polhodinovými epizódami. Preto ma mrzí, že tvorcovia nenakrúcali podľa vhodnosti námetu a scenára, ale aby to všetko malo hodinu. V tomto smere mohli prejaviť viac odvahy. Každopádne v Halloweenskom období určite tento retrom nasiaknutý seriál potešil. A už aj ten Guillermo pripomína Alfreda. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od oznámení jsme čekali jednu z hororových událostí roku. Co by se taky mohlo pod taktovkou G. del Tora pokazit, vždyť jeho tvorba je ve fantasy-hororovém žánru ikonická, jeho rukopis jde jednoznačně poznat a jeho vizuální výtvory jsou excelentní. No, nová série je ale bohužel spíše zklamáním než oslavou hororu a rozhodně nejde o nic zázračného. Všechny povídky mají víceméně stejnou kompozici, a tudíž se dají hodnotit celkem spravedlivě jako celek, takže pojďme na to. Naše očekávání byly v nadějné hororové povídky, ze kterých nebudeme spát a na kterých se del Toro vyřádí svou autentickou vizuální kreativitou, ale kromě povídky č. 1 je celý zbytek jen podprůměr, který na poli jedné hodiny nemá co říct a je zbytečně natahován. Základní premisy nejsou vyloženě k zahození, ale jejich provedení je jednak zdlouhavé a druhak strašně sterilní, atmosfericky slabé, vizuálně mnohdy odfláklé a nezáživné, ale největší problém vidím v tom, že prostě nejde o “horor”, ale spíše o fantasy povídky se strašidelným tématem. Je to zkrátka takové nemastné neslané, napětí ani hrůzu to ani zdaleka nevyvolá a po zhlédnutí si divák říká spíše jen “hm, ok další” než aby byl odvařený z výsledku, který právě viděl. Kvalitu příběhů drasticky snižuje jejich forma - udělat 15 minutové youtube kraťasy s načrtnutou základní pointou, nebo plnohodnotné filmy s plným backgroundem postav i celého příběhu, udělali by lépe, takhle je to něco mezi a na kraťas moc zdlouhavé a na filmový zážitek zase moc neosobní a bez omáčky kolem. Jsou lepší povídky a jsou horší povídky, ale kromě zmíněné první epizody celek za moc nestojí a když si člověk celou sérii odpustí, asi o nic nepřijde… ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě zazní celkem 3x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno