Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po absurdnom Moonrakerovi sa Bond vratil na zem a stal sa trochu serioznejsim. Zapletka je dost jednoducha. Cely cas sa cestuje z bodu a do bodu b az sa precestuje cela abeceda a patra sa po nejakom pocitaci. Popri cestovani a zvadzani zien gro filmu tvoria akcne sceny, ktorych je fakt dost vela. S prichodom Johna Glena na rezisersky post uz nastastie nie su tak absurdne a sci-fi ale obsahuju mnozstvo pôsobivych realnych kaskaderskych scen. Zaujala ma nahanacka na starom Citroene, konecne fantasticka nahanacka na lyziach s minimom zadnej projekcie, horolezecke cislo a niekolko kvalitnych prestreliek. Dost nedôstojne pôsobi definitivne skoncovanie s Blofeldom a hnusnym kocurom na zaciatku. Bud mali nechat Blofelda na pokoji alebo mu venovat cely film. Takisto ma rozosmialo bezpecnostne zabecpecenie auta ktoremu, ked rozbijete okno, tak vybuchne. Asi to malo byt symbolicke vale blaznivym gadgetom. Roger Moore uz pôsobil dost staro a pri behu po schodoch bol riadne zadychany. Pri zvadzani mladych zien vyzeral jak ich otec. Skoda, ze nedoslo k planovanej vymene, ked uz doslo k drobnej zmene pristupu. Uvazovany Dalton by bol skvely a mal by na konte viac Bondoviek. Vyber Bondgirls sa tentoraz vydaril. Hlavne Carole Bouquet je prekrasna. Zaporaci su standardny. Hlavny poskok je schopny a da Bondovi zabrat. Potesil aj kratky vystup vtedy este neznameho Charlesa Danceho. Q ma o nieco väcsi priestor aj ked ziadny gadget nepredstavi. Holt supluje mrtveho predstavitela M, ktory tentoraz chyba. Hudba mi pripadala slabsia vratane titulkovej pesnicky. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka s jednoduchym pribehom ale zbesilym tempom a mnozstvom skvelych akcnych scen. 7/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[62%] Tak a máme tu osmdesátá léta, Moorovi opět poskočil věk, a přesto je to i zde v cca 53 letech skvělý elegán a ikonická postava 007. Už kdysi mi tahle Bondovka moc k srdci nepřirostla a nyní se též nic extra nemění. Rozhodně to nebudu nijak moc kritizovat. Hlavním problémem je u mě děj, který není výrazný a k tomu záporné postavy, které byly neskutečně nudné. Ještě z úvodu to vypadalo, že bude v závěru nějaká pomsta a ono to celé vyšumělo. No, ještě zmíním úvod před titulní písní. Po klasickém Gun Barrelu tu máme kupodivu scénku s Blofeldem na vozíčku. Dějově to má jaksi navázat na Bondovku s Lazenbym, Ve službách jejího veličenstva. Nevím, jak se k tomu postavit. Přišlo mi to trochu nevhodné a nedůstojné, ale co už. Jak už jsem psal výše, následuje hlavní píseň a ta se mi líbila. I hudební skladatel Bill Conti ji krásně odrážel ve svých hudebních variacích. A krom toho složil super OST. I mi jeho soundtrack připomněl Rockyho, nemůžu si pomoci. ;) Moora jsem zde už psal, že mě bavil. M tu zde chybí, neboť jeho herec Bernard Lee zemřel, tak jeho postavu zde nechali plavat. Q a Moneypenny se zde aspoň objeví. Akční scény nejsou špatné, ale ne moc zapamatovatelné. Třeba v první půli mě ještě bavily. Pronásledování na lyžích bylo dobré, ale v té druhé půlce už to bylo akcí takové natahované. Samozřejmě výstup po hoře na laně byl dobrý a napínavý. Jen samotný závěr šel už mimo mě. Takže ve finále to není žádný brak, ale když to tak zpětně hodnotím, tak je toto pro mě nejslabší Bondovka. Za ní je Thunderball a Žít a nechat zemřít. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi připadalo, že nesleduji Bonda, ale nějakou bláznivou akční komedii. Po úletu jménem Moonraker sice ubylo "vesmírné" nadsázky, ale i tak je Jen pro tvé oči naprosto zaměnitelný Mooreův kousek s další klasickou výstavbou děje. Akční scény s šíleným osmdesátkovým soundtrackem jsou sice fajn (honička v autech a na lyžích), ale zbytek je jen povinná dialogová výplň a odškrtávání položek ze seznamu (návštěva Q, návštěva záporáka, který Bondovi vysvětlí své plány, závěr s telefonátem...). Žádná inovace se nekoná, jen ledabylé přesouvání mezi lokacemi, v nichž si Moore vždy v jiném kostýmu odbude nějakou akční scénu (nebo ji vlastně udělá dublér) a pak to skončí. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Při natáčení scény na bobech tragicky zahynul kaskadér. (Colonist)
  • Slovo "melina" v řečtině znamená med (anglicky honey). Jedná se tedy o narážku na jméno první bondgirl Honey Ryder z filmu Dr. No. (Colonist)
  • Zpěvačka Debbie Harry byla najata pro titulní píseň, ale spolupráci ukončila, když producenti odmítli návrh, aby její kapela Blondie zahrála vlastní text. Skladatel Bill Conti zvažoval angažovat Donnu Summer nebo Dusty Springfield, studio navrhlo Sheenu Easton, která právě stoupala v žebříčcích v USA. Contiho její debutové album nezaujalo, ale osobní setkání ho přesvědčilo ke spolupráci. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama