Reklama

Reklama

Moon Garden

Trailer

Obsahy(1)

Pětiletá dívka v kómatu se vydává do průmyslové říše divů, aby našla cestu zpět k vědomí. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia Márie Keri si prídu na svoje, jej Without You sa tu opakuje a opakuje a nechce prestať. Zvyšok je o putovaní kómatickej slečny sťaby Alice v krajine zázrakov, len tie zázraky sú v strašidelnej verzii. Mierne temné fantasy, z ktorého sa dá odvodiť jediné posolstvo: ak je človek v kóme, treba ho odpojiť rovno od prístrojov, lebo nevieme, čo tam môže zažívať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Alegorický příběh, surrealistické putování světem nespoutané fantazie. Emma musí najít cestu z temného vězení a při tom má v patách monstrum, co si vzhledem a úskočností nezadá s Vetřelcem či Chattererem (Hellraiser). Část je animovaná, a tak si nelze nevzpomenout na Jana Švankmajera a nejen na jeho Něco z Alenky, určité scény mi evokovaly videoklipy skupiny Tool (např. Schizm, Lateralus, Sober nebo Stinkfist). Haven Lee Harrisová (Emma) je naprosto skvělá, její herecký výkon zcela přirozený - strach, údiv, smích i pláč jakoby ani nehrála, ale přímo prožívala. Báseň plná metafor a symbolů pro ty, co rádi přemýšlejí a pouští uzdu fantazii. Láska, síla a naděje vedou k vítězství nad temnotou a smrtí. Není to ale jednoduchá cesta a překážky se někdy zdají nepřekonatelné. Ještě že má Emma vzpomínky na to, jak jí některé z nich učili rodiče překonávat. Ano, je to do určité míry horor, avšak nikoliv pro mainstreamového diváka. Snímek pro okrajové publikum získal na festivalech 28 cen a 15 nominací, což netřeba dál komentovat. ()

Reklama

__:krux:__ 

všechny recenze uživatele

Trochu experimentální, trochu surrealistickej, trochu (asi) amatérskej film a trochu Ála v říši divů. Filmy s dětma jsou vždycky dost riskantní. Zvlášť, když je to dítě ošklivý. Ano, to je přesně tenhle případ, ale film přes spoustu negativ (a hlavně že je občas trochu nudnej) dokázal docela potěšit a myslím, že z pár scén by musel bejt nadšenej i C. Barker. Místy mi to docela připomínalo počítačovou hru z konce devadesátek. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ocení asi jen málokdo. Námět není nikterak omračující. Dívenka sleduje hádku rodičů, poté spadne ze schodů a ocitá se v kómatu. A divák drtivou část stopáže sleduje to co dívenka prožívá v kómatu(jen tu a tam tu jsou prostřihy ze života a vzpomínky které ale taky o ledasčem vypovídají). To jest výlet do světa dětské fantazie. A jak je známo tak dětská fantazie je takřka neomezená. Čeká vás tedy svět plný divných postaviček a potemnělé atmosféry(prostě místo kam byste dobrovolně samotnou pětiletou holčičku rozhodně nepustili). Zároveň se mi ale líbilo, že film hraje barvami(nasvětlení scén kdy se pravidelně střídá zelená, modrá a červená). V žánrech je zařazen i horor. A myslím si, že právem. Ikdyž zklamáni asi budou ti co od toho filmu budou očekávat nějakou výraznější hororovou linku. On to v jistým směru horor je a hororové výjevy se tu objevují ale spíš koukáte-li se na to vše z dětskýho pohledu. Pochválit musím i výběr dětské herečky, použití Stop Motion animace a celkovej vizuál kterej jasně vítězí nad obsahovou stránkou filmu. S doporučováním bych tady byl ale opatrnější. Já ale klidně 4hvězdy dám ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Malá holčička je po úrazu hlavy v kómatu a její následný osud se metaforicky prolíná s jejím putováním skrze fantazijní svět, v němž opakovaně uniká před smrtí a potkává všelijaké další bytosti. Výsledkem je surrealistická variace na Alenku v říši divů, kterou natočil otec se svou pětiletou dcerou v hlavní roli jako svůj osobitý projekt. Šest let vznikající film je nutno ocenit za propracovanou výtvarnou stránku a realizaci loutkově animovaných sekvencí, protože ty musely dát hroznou práci. Dětská představitelka hlavní role je výborná. Stylem animace i temnou atmosférou Moon Garden připomíná snímek Šílený bůh (sice není tak krvavý a nechutný, ale dítěti bych ho taky nepustil, některé scény jsou opravdu dost děsivé a intenzivní). Sdílí s ním ale bohužel i to, že té nálože vizuálních nápadů se divák po čase snadno přejí, protože v jednoduchém ději se není moc o co opřít. V paměti tak snímek zůstane nejspíš pouze jako sympaticky bizarní pásmo psychedelických výjevů, prokládané vzpomínkami malé holčičky ležící v nemocnici na šťastné i trýznivé rodinné okamžiky. ()

Zajímavosti (3)

  • Film spája množstvo médií a praktických efektov, vrátane stop-motion animácie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama