Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný vizuální zážitek, který je ale bohužel srážen velmi podivným střihem a bolestně předvídatelným scénářem. Jako nenáročná jednohubka na vyplnění ospalého odpoledne ale ovšem snímek Fall v rámci svých omezených možností víceméně funguje tak jak se od něj očekává. „Life is fleeting.” ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mistrovská práce s kamerou v diváku vzbudí úzkost, jako by snad na ten stožár lezl vlastnoručně. To činí sledování v určitých pasážích obtížné a velice nepříjemné. Za což u filmu podobného ražení nelze nepřičíst plusové body! Příběh a s tím spojené dialogy také nebyly špatné a to i přesto, že byla zápletka víceméně očividná. Nakonec se mi však stejně ze všeho nejvíce líbila scéna skoro až ke konci. Kvůli spoilerům nebudu zacházet do přílišných detailů, ale: ,,ne, nemohu ti dát svoji botu". Brrr, úsek v němž mi mráz proběhl doslova po celém těle. Jelikož jsem před sledováním očekával spíše slabší tuctovou záležitost na 1-3 hvězdy, možná i proto je pro mne tento skvost nebývalým překvapením! ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, ako a čím vyplnia tých 107 minút, keďže zápletkou je uviaznutie na vrcholu rádiovej veže. Určite lepšie než 127 hodin (2010). Postavy nesympatické, ale prinášajúce neblbé riešenia blbých momentov. Jasne, fyzika tam nezodpovedala učebniciam, ale tak to by sme chceli moc. Ak by na záver mobil využila o niečo viac južnejšie, tak pridám jednu *. Príjemné prekvapenie, ktoré fajn vyriešilo na prvý pohľad nudne bezvýchodnú situáciu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zarmoucená mladá vdova, energická blonďatá raketa a několik detailních záběrů rezavých matic, šroubů a příček žebříku. Kamarádky, kdy manžel jedné z nich tragicky zahynul při společném výstupu na horu, se rozhodnou, že vyšplhají na více než 600 metrů vysokou opuštěnou rádiovou věž v poušti. Jedna má přijít na jiné myšlenky a rozptýlit manželův popel, druhá hodlá potěšit i získat nové followery. Stačí pouhé lezení po nekonečném žebříku, pár rafinovaných záběrů a zvukových efektů a v některých divácích to začne bublat. Jakmile dívky zůstanou uvízlé na pozorovací plošině, půjde do tuhého. Přijdou pokusy dostat se z bezvýchodné situace, postupně přepneme do vztahového dramatu, abychom se dočkali závěrečného twistu. Neřeším, zda měly dívky dostatečnou svalovou hmotu ke zvládnutí několika úkonů, nad pokusy o záchranu jsem hlavou nekroutil a zároveň přejdu pár ne zrovna šťastných rozhodnutí tvůrců. Jednoduše jsem si to užil. Silné tři hvězdy. Natočené to bylo skvěle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Užívateľ LIVINGDEAD ma dobre rozosmial..."chybělo mi tam napětí". Ak tomuto suprovému komornému  thrilleru niečo nechýba, tak je to práve napätie. Livingdead bol pri sledovaní očividne DEAD. Tento film ma fakt dostal, nečakal som taký nárez. Príbeh pomerne jednoduchý, no výborne natočený, svižný, max. napínavý a pomerne realisticky zobrazený. Režisér si vystačil s dvoma-troma postavami a jednou neskutočne vysokou vežou, ktorú sa dve kámošky rozhodli zdolať. Mnoho záberov je doslova neskutočných, slabšie povahy a ľudia, ktorí neznášajú výšky môžu mať pri sledovaní vážne problém. Záver trochu uponáhľaný, na tu záchranu, pravdepodobne vrtuľníkom mohli tvorcovia vyčleniť aspoň 2-3 minúty. Nie som horolezca ani odborník, ale myslím, že tá časť bez rebríku by sa teoreticky dala zlaniť. Otázkou je či by to vydržalo lano a neprešúchalo sa. Trenie by vzhľadom na celú váhu bolo veľké. A navyše to bolo predsa len 200 metrov, ak sa nemýlim. Napriek menším výhradám, max. spokojnosť pretože ten adrenalín som si fakt užil. 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama