Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fall" podľa mňa tento rok dosiahol jeden skutočný vrchol. A to v tom, že mi priniesol film, ktorý sa mi skutočne dostal pod kožu a ešte po dopozeraní som potreboval nejaký čas na to, aby som to spracoval. A môže za to niekoľko dôvodov. V prvom rade prostredie tej rádiovej veže je skutočne dobre spracované a dáva tomu všetkému ten silný pocit beznádeje. Rovnako fakt, že všetky vaše veci sú len niekoľko metrov pod vami, ale nemôžete sa k ním nijako dostať. V druhom rade sú to naše hrdinky. Grace Caroline Currey a Virginia Gardner odviedli skutočne skvelú prácu a predali asi všetky scénky. Veril som im to v každom ohľade. A to finále vďaka tomu pôsobí ako skutočné zadosťučinenie. Pochváliť ale musím aj ich dialógy. A to čo odhalíme z ich minulosti. Nebolo to nutné, no dalo mi to v niektorých scénkach viac pochopenia. Nedá sa povedať, že by to niekto mal ľahšie alebo ťažšie. Všetci prežívame určité skutočnosti inak. A vnímame to inak. Plus je v tomto filme asi najlepší človek vs. sup moment v histórii filmu. Keď to uvidíte... pochopíte. A rovnako čo ma prekvapilo bol finálny zvrat. Nebudem prezrádzať o čo ide, no dalo to celému filmu ešte niečo navyše. Film zlyháva dokopy pre mňa iba v dvoch aspektoch. Prvým je úvod, ktorý je čisté klišé. Videli sme to, vieme čo sa stane a nijako nás to neprekvapí. Druhá vec je to, že občas sú vo filme momentky, ktoré sú tu vložené, aby nejakým spôsobom ovplyvnili dianie neskôr. Či pozitívne alebo negatívne. A kým niektoré sú fajn... iné na mňa pôsobia v štýle: "Bolo toto naozaj nutné?" Inak ale nemám moc čo vytknúť. Film ma skutočne dostal do stavu, že som nad filmom premýšľal. Najmä nad Hunter a tým, čo sa o nej dozvieme. Tie momentky úprimnosti boli skutočne skvelé. Hodnotenie: A- ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fall oficiálne vyhlasujem za najextrémnejší filmový zážitok v živote. Kdeže ľakačky v najtrápnejších hororoch, na toto sa proste nedalo pozerať s neustále otvorenými očami a s pokojom v duši. Ako človek, ktorý by vo výške dvadsať metrov po stúpaní po vnútornom rebríku skolaboval, si myslím, že to presne sedí. Rozumiem, že to nemá s realitou absolútne nič spoločné a Huntove výkony oproti týmto babám pôsobia ako lozenie po lane v telocvični. Ale ak je zážitok tak intenzívny, tak odpustím aj scenáristické klišé, občas ťažko počúvateľné dialógy a absenciu explicitného zobrazenia záchrannej akcie. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Charakterovo nesympatická influencerka a jej s cliffhangerovským emocionálnym dopadom poškodená kámoška, sa vydajú skúšať opäť šťastie a nespadnúť z nejakého zapadákova. Už len to, že ide o charaktery, ktoré si dokonca ešte aj majú čo vysvetliť zo súkromného života a chovajú sa strašne nelogicky a ´´moderne´´, je pri tomto napináku veľkou závadou. Mať to iné postavy, máme tu skvelú adrenalínovku. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Dříve než se zešeří, sup tě zblajzne k večeři.“ Vizuálně úchvatné jako Gravitace, ale již úvodní vertikální scéna naznačí limity reálnosti. Je jasné, že nejen obě nebohé slečny, ale i já budu trpět jako zvíře (kvůli mé lezecké duši). Viz bouldering na kilometrové stěně a romantický skok (!) do náruče manžela. Lezce profíka, který dodržel svatební slib: „Vlezu na všechno... dokud nás smrt nerozdělí.“ Co jsem zaslechl ve hvízdání větru? Becky: „Sice se Hunter ke konstrukci ani jednou necvakla, ale hlavně že jsme spojené lanem! Aspoň tu Darwinovu cenu získáme obě, až jedna z nás uklouzne.“ Hunter: „Dvě zprávy, Becky. Špatná je, že už vím co uvolnilo a poshazovalo všechny ty šroubky. Tvoje parohy. Ooops... Dobrá je, že zůstaneme až do smrti v blízkém kontaktu.“ Sup rudokrký: „Brácho, dnes se nadlábnem. Půlku psa a jako moučník dvě buchty.“ Nyní, pro odeslání zprávy, malé SMS OKÉNKO: [][] Kikina „shoe inside“ padá cca 17 vteřin. Co by padalo pomaleji? A poskytlo tak víc času na zachycení signálu? ◘ Hadrová koule, smotaná z kalhot Hunter, trika a pušapky. ◘ Improvizovaný padáček z tenisky, šňůrek od bot a trička. ◘ Sup s vyžraným vnitřkem, čili bez masa, jen kůže, duté kosti a peří. [][] Nejstylovější by samozřejmě byl sup. Ten ale bůhvíkam zmizel! Že by ho dobytek Scott Mann sežral komplet, včetně peří a zobáku? Třikrát fuj! Otázka bonusová: Jak dlouho by z B67 letěl pták Omnibus? ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Překvapení, o kterém jsem ještě ráno nic nevěděla. Nervy drásající momenty, kdy jsem prostě musela schovávat hlavu do dlaní a hlasitě nadávat. A to skoro neustále. Nevím, jestli tomu pomohl fakt, že jsem kdysi slítla z dvaceti metrové výšky a od tý doby je nesnáším. Nesedl mi jen twist ke konci filmu. Proběhnout to přímočařeji bez twistu, myslím, že by to atmosféře jen přidalo. Na omezené možnosti jedné plošiny hodně vysoko v pustině moc dobrá práce všech zúčastněných. Bavila jsem se. Kiksy ve scénáři neřeším, mně ve stresu taky mozek dost vynechává. Za mě to funguje. Byla jsem ty necelý dvě hodiny napnutá víc jak kšandy poctivýho pivaře. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama