Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvě buchty na žebříku mě sice zpočátku příliš nelákaly, ale po oslavných recenzích jsem jim dal šanci a dobře jsem udělal. I když výraz "dobře" je v tomto případě relativní, protože mám fakt velký strach z výšek, takže mi po většinu filmu moc dobře nebylo. Ale nakonec i to se počítá. Každopádně musím ocenit rejžu, že na minimálním prostoru dokázal vytvořit a hlavně vystupňovat napětí, takže diváci trpící těžkou akrofobií mohou být na infarkt. Co mi naopak vadilo byl twist, který je z ranku laciných a upřímně řečeno dokázal bych si představit sympatičtější herečky, což platí dvojnásob pro hlavní hrdinku. Ale i tak slušný kousek a Mann tady potvrzuje, že i když netočí extra pecky, v ruce to má. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na malom piesočku veľké divadlo, alebo skôr na malej rádiovej veži. Okrem toho, že je to veľmi pekne natočené (kamera) je to aj šikovne zrežírované (s niektorých záberov tuhne krv v žilách). Takmer celý film sa odohráva na jednej malej vežičke, ale udeje sa tam toho toľko, že sa človek nenudí až do konca. Postavy sú sympatické, s niektorých záberov budete mať závrat a čo je hlavne, dokáže to byť poriadne napínavé a v závere aj prekvapivé. Rád by som napísal, že je to napínavá jazda, ale to by som klamal, je to skôr napínavé sedenie na veži. Napínavejšie ste asi ešte nikdy nevideli. 75% - 4* ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby v obsahu nebylo  "Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně" , já o lezení něco málo nevěděl a hlavně se na to nekoukal s manželkou, která už něco i zlezla, tak bych si tenhle kompletně z prstu vycucaný, ale solidně natočený, blábol (no ano, bohužel) mnohem víc užil. Že si dneska kdejakej debílek bez schopností vyleze na okap mrakodrapu, kde má potřebu si fotit poslední selfie v životě, to je ale zase fakt.  Ostatně podobní debilové mezi námi žili vždycky, jen měli holt těžší se zviditelňovat, a tak je to až tak neba, no. Nebudu tu vypočítávat všechny nesrovnalosti či vyslovené pičoviny, které by žádný zkušený (horo)lezec nikdy neudělal, ale už při první scéně si člověk vzpomene tak maximálně na Ace Venturu. S takovým nejištěním by holt spadl i Cliffhanger. Ale stěna luxusní, to zase tedy jo!  Na vlastní věži pak už jen telegraficky a jen to nejvýraznější - jištění nulové, fyzička až neskutečná, šplh na tyči směšný a zkušené horolezkyně, jež nenapadne s lanem, sedáky a karabinami sesmycovat?  No, dobře.   Jak jsem psal ale na začátku, solidně natočené, strach z výšek jsem teprve poměrně nedávno překonal, čili nohy mi, jak se tu často píše, taky brněly a holky to byly pěkný, že? Takový dvě hvězdy... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak sebelítostivá a sebestředná kravka, za pomoci její narcistní a tupý kamarádky dospěla (snad). Dvě "Yas Queen", za neustálého hlaholení "jsi úžasná", "dokážeš to", "můžeš být čímkoliv chceš", "whooooa", vylezou na nejvyšší stožár na světě, aby si když uvíznou nahoře, pouštěly videa na telefonu, vysedávaly tam bez držení jak na pikniku a občas si sundaly podprdu nebo boty. Páč v šesti stech metrech ve volným prostoru je jen takovej slabej větřík, co vám leda tak rozfoukne ofinu. Navíc holky jsou hardcore freestyle horolezkyně, který předvádějí triky, že tuhne krev v žilách. :-) Zvrat ke konci je fakt pěknej, finální řešení situace taky potěšilo, celkem to šlape i při tý zbytečně dlouhý stopáži. Že je to nelogická, nesmyslná a neuskutečnitelná pí*ovina, to je věc druhá. Ale woman power, baby, no ni? Ovšem to celkový poselství v poslední minutě filmu se mně líbilo: "Život je krátký, a tak ho žij naplno. Nekéruj si na tělo kokotiny, nelez kam nemáš, radši buď se starým doma a něco uvař (teda je jednadvacátý století vlastně, takže: něco si uvařte). A nežeň se s černochama, jsou to ludry." Btw.: Ten nejvyšší, šest set metrů vysokej stožár fakt stál v Polsku, ale spadl, páč ho neudržovali a sfókl ho vítr. A ty kotevní lana, bejvaj až ke špičce stožáru samozřejmě, ne jak ve filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $3milióny║ Tržby USA $7,240,521║ Tržby Celosvetovo $21,818,297▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $735,560║ Tržby za predaj DVD v USA $1,223,870║ No tak toto bolo fakt nechutné, niektoré zábery fakt silný adrenalín, podobne ako Na lane. Príbeh na danej ploche s prehľadom utiahnú dve herečky a o slabšie momenty sa neoprieme, skôr to pridáva na adrenalíne, gradácii, dusná atmosféra, doslova závrať a na prekvapujúcich scénach. Tvorcovia sa s tým celkom slušne vyhrali, zabodovali.  /70%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama