Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle se tváří jako levné béčko, komorního rázu, odehrávající se skoro celé na jedné prosté zrezivělé tisíc milion kilometrů dlouhé věži. Nicméně rozmotá se to do slušné psychologické studie dvou charakterů - hlavních hrdinek, které si tam vzájemně sdílely skoro nevědomky zesnulého manžela / milence. Ten plottwist na konci je absolutně úžasný a poměrně nečekaný. Trpím strachem z výšek, takže pro mě to bylo okořeněné všechno dvojnásob. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $3milióny║ Tržby USA $7,240,521║ Tržby Celosvetovo $21,818,297▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $735,560║ Tržby za predaj DVD v USA $1,223,870║ No tak toto bolo fakt nechutné, niektoré zábery fakt silný adrenalín, podobne ako Na lane. Príbeh na danej ploche s prehľadom utiahnú dve herečky a o slabšie momenty sa neoprieme, skôr to pridáva na adrenalíne, gradácii, dusná atmosféra, doslova závrať a na prekvapujúcich scénach. Tvorcovia sa s tým celkom slušne vyhrali, zabodovali.  /70%/ ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mistrovská práce s kamerou v diváku vzbudí úzkost, jako by snad na ten stožár lezl vlastnoručně. To činí sledování v určitých pasážích obtížné a velice nepříjemné. Za což u filmu podobného ražení nelze nepřičíst plusové body! Příběh a s tím spojené dialogy také nebyly špatné a to i přesto, že byla zápletka víceméně očividná. Nakonec se mi však stejně ze všeho nejvíce líbila scéna skoro až ke konci. Kvůli spoilerům nebudu zacházet do přílišných detailů, ale: ,,ne, nemohu ti dát svoji botu". Brrr, úsek v němž mi mráz proběhl doslova po celém těle. Jelikož jsem před sledováním očekával spíše slabší tuctovou záležitost na 1-3 hvězdy, možná i proto je pro mne tento skvost nebývalým překvapením! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby v obsahu nebylo  "Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně" , já o lezení něco málo nevěděl a hlavně se na to nekoukal s manželkou, která už něco i zlezla, tak bych si tenhle kompletně z prstu vycucaný, ale solidně natočený, blábol (no ano, bohužel) mnohem víc užil. Že si dneska kdejakej debílek bez schopností vyleze na okap mrakodrapu, kde má potřebu si fotit poslední selfie v životě, to je ale zase fakt.  Ostatně podobní debilové mezi námi žili vždycky, jen měli holt těžší se zviditelňovat, a tak je to až tak neba, no. Nebudu tu vypočítávat všechny nesrovnalosti či vyslovené pičoviny, které by žádný zkušený (horo)lezec nikdy neudělal, ale už při první scéně si člověk vzpomene tak maximálně na Ace Venturu. S takovým nejištěním by holt spadl i Cliffhanger. Ale stěna luxusní, to zase tedy jo!  Na vlastní věži pak už jen telegraficky a jen to nejvýraznější - jištění nulové, fyzička až neskutečná, šplh na tyči směšný a zkušené horolezkyně, jež nenapadne s lanem, sedáky a karabinami sesmycovat?  No, dobře.   Jak jsem psal ale na začátku, solidně natočené, strach z výšek jsem teprve poměrně nedávno překonal, čili nohy mi, jak se tu často píše, taky brněly a holky to byly pěkný, že? Takový dvě hvězdy... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama