Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Díky mojí fobii z výšek mě dokázal film pekelně rozhoupat žaludek, pocuchat nervy a způsobit mravenčení v podbříšku i na ptákovi, za což může jak ta ujetá věž, tak samozřejmě z nemalé části kozy Virginie Gardner. Podivné je, že u spousty filmů o lezení po horách se mi to nikdy nestalo, jelikož to je pro moji mysl tak sci-fi, že mě to asi nechávalo chladným, ale jelikož mám kurevský problém vylézt pár metrů na žebřík a ještě větší dolů, tak mi při lezení obou dívek na věž neskutečným způsobem cukalo celý tělo, jelikož mi to přišlo tak nějak možné a reálné, za což režiséru Mannovi děkuji. Vyvolat v někom kdo má na něco fobii opravdovou tíseň jen díky dění na plátně je poměrně kumšt. Škoda jen, že použil do filmu dvě herecký dřeva, který hrajou ještě k tomu nesnesitelný blbky a okoření o ten nejdebilnější evergreen všech survivalů, ať už horských, žraločích nebo prostě všech těhle typů filmu obecně a to dementní milostný trojúhelník. Už když mluvili o ruce pana neznámého na fotce a při pohledu Becky na Hunter na to tetování mě bylo jasný, že tuhle sračku vytasí. Za to hodně mínusových bodů teda. Morgan si zahrál bídné cameo ze známosti k režisérovi, kterého zná z předchozí spolupráce, jinak by to mohl odehrát kdejaký hejhula. Docela solidní mindfuck hlavní hrdinky tomu napraví ke konci reputaci. docela solidní thriller který jede v hrozných klišé, ale dokázal mě pocuchat  břicho a dal chuť mrknout na nějaký péčko s blondýnou v šortkách, tak proč ne za 60%. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,UVIAZLI SME NA PLOŠINE O VEĽKOSTI PIZZE UPROSTRED PUSTATINY..." __ Podľa komentárov ma udivuje, koľko užívateľov tu má ne/priame skúsenosti s (horo/r/)lezectvom,  ako veľmi sa vyznajú do fyzikálnych a poveternostných zákonitostí 600 m výšky (Načo sledujete film keď netolerujete jeho dej?) a tiež tým, akoby oni s obmedzeným vybavením zdolali zostup. (Priznám sa, že aj mňa počas sledovania napadla kacírska myšlienka akoby sa z tejto šlamastiky vedel dostať MacGyver). Hlavné predstaviteľky sú samozrejme naivné, avšak jedna z nich fičí na súčasných trendoch, čím príbeh predsa len dostáva na reálnosti. Obsahovo by bolo isto možné film trochu skrátiť, z jeho formálnej stránky sa mi pri sledovaní potili dlane a občas mi prichádzalo ozaj nevoľno. Najnezabudnuteľnejším ostane spomínaný - neprávom kritizovaný - dejový twist a pri inej scéne ma napadol obdobný moment z Barbara Conana. Schválne nenapíšem ktorý. (484. hodnotenie, 67. komentár k filmu) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je asi nutným zlem ale po dvacáté minutě mi film začal pěkně drásat nervy. Vím že nejde o nějakej extra filmařskej kousek, kterej by dokázal oslnit hereckými výkony, dialogy natož pak scénářem ale za sebe musím říct, že při jeho sledování jsem neměl moc příjemný pocity. Už ani nevím kdy jsem se u sledování filmu cítil tak nekomfortně.  Pro ty co trpí akrofobií nekoukatelnej film. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí trpia akrofóbiou (including me) je sledovanie tohto filmu až fyzicky nepríjemný zážitok. To však rozhodne neznačí jeho nekvalitu, práve naopak. Námet je dostatočne zaujímavý, rozbeh filmu taktiež, aj keď titulná dvojica postáv nebudí práve najväčšie sympatie, a darí sa predať aj niekoľko napínavejších scén. Bohužiaľ, z nervy drásajúceho thrilleru z výšky sa s každou a jednou pribúdajúcou minútou stáva namiesto akokoľvek realisticky ukotveného thrilleru až otravne klišoidný a hlúpy film. A teraz vôbec nemyslím to, že si tu fyzika, resp. grativácia berie často dovolenku. To, že sa tu nebude hrať na akúkoľvek realičnosť je zrejmé už od prvých minút filmu, kde baba skáče do náruče svojmu manželovi počas lezenia na skale, ale ono sa čoskoro ukáže, že film svoju už tak na podobný námet prehnanú stopáž vypĺňa čoraz viac dementnými scénami len preto, aby sa niečo dialo a divák si tak môže odškrtávať všetky povinné scénky, ktoré už videl inde v oveľa lepšom podaní. A to k čomu sa The Fall nakoniec dopracuje v závere je tak zbytočný, prvoplánový a idiotsky podaný twist, že to prestalo byť originálne v deväťdesiatomdeviatom, nie sa to so všetkou vážnosťou snažiť predať v dvetisícdruhom. CELKOM: 4/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama