Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby v obsahu nebylo  "Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně" , já o lezení něco málo nevěděl a hlavně se na to nekoukal s manželkou, která už něco i zlezla, tak bych si tenhle kompletně z prstu vycucaný, ale solidně natočený, blábol (no ano, bohužel) mnohem víc užil. Že si dneska kdejakej debílek bez schopností vyleze na okap mrakodrapu, kde má potřebu si fotit poslední selfie v životě, to je ale zase fakt.  Ostatně podobní debilové mezi námi žili vždycky, jen měli holt těžší se zviditelňovat, a tak je to až tak neba, no. Nebudu tu vypočítávat všechny nesrovnalosti či vyslovené pičoviny, které by žádný zkušený (horo)lezec nikdy neudělal, ale už při první scéně si člověk vzpomene tak maximálně na Ace Venturu. S takovým nejištěním by holt spadl i Cliffhanger. Ale stěna luxusní, to zase tedy jo!  Na vlastní věži pak už jen telegraficky a jen to nejvýraznější - jištění nulové, fyzička až neskutečná, šplh na tyči směšný a zkušené horolezkyně, jež nenapadne s lanem, sedáky a karabinami sesmycovat?  No, dobře.   Jak jsem psal ale na začátku, solidně natočené, strach z výšek jsem teprve poměrně nedávno překonal, čili nohy mi, jak se tu často píše, taky brněly a holky to byly pěkný, že? Takový dvě hvězdy... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bez debat jde o naprosto zbytečný film absolutně postrádající jakoukoli logiku, popírající fyzikální zákony, s otravnými postavami a jedním nesmyslem za druhým, nad kterým se divák bude chytat za hlavu. Na druhou stranu taky dokáže divákovi bez debat pěkně opotit prdel, okousat mu všechny nehty a slabším povahám udělat v hlavě pěkný bordel. Pak už je na každém z nás, jak moc u koho převáží radost či zklamáni nad jednou nebo druhou složkou a zda převáží spokojenost nebo naopak. U mě teda veškerá debilita filmu bohužel táhne výsledek šeredně ke dnu, ale zapotil jsem se u toho pořádně, takže hádám někde mezi 2-3 je takový zlatý kompromis. Každopádně to ale mohlo a mělo na to být lepší. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílenost, u které jsem místy myslel, že to nedokážu dokoukat, jak moc to bylo fyzicky nepříjemné. Jenže neznat konec bych nevydržel, protože to bylo současně tak nesnesitelně napínavé, že jsem prostě musel vidět, jak to dopadne (v tomto ohledu mě trochu zamrzelo, že jsem finální rozuzlení odtušil dopředu, a předvídatelných momentů tam bylo víc, např. s tím supem nebo lidmi v karavanu). U takového filmu se asi nelze vyhnout tomu, že vám ve scénáři uteče pár nelogičností, takže jsem nad nimi celkem mávnul rukou (nejvíc mě asi zarazilo, že dívky nikomu nedaly předem vědět, kam jedou, a že je nijak neznervóznil technický stav žebříku, když po něm lezly nahoru), a místo toho jsem se nechal ohromit tím, s jakým málem si film vystačil a jak věrohodně to celé působí (byť třeba to dobíjení dronu mi přišlo jako strašný nesmysl). Naposledy mě podobným způsobem rozsekala možná Díra, ale tenhle film s ní stejně asi nesnese srovnání, protože tak drásavou iluzi závrati jsem u filmu snad ještě nezažil (a to dokonce ani před lety v Imaxu u Muže na laně). Vlastně ten film nenávidím za to, jaké peklo mi připravil, a už se k němu rozhodně nechci nikdy vracet, ale k tomu geniálně jednoduchému námětu prostě nemůžu už z principu necítit respekt. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama