Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (346)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Mám z výšek regulérní psycho, tenhle film se mnou ale kupodivu moc nehnul. Řekl bych, že jsou zbytečně moc vysoko, kdy už nejsou vidět podrobnosti na zemi a tím ta výška ztrácí koule. Píčoviny: Maličkej dalekohled opravdu nepřibližuje tak, jak bylo ukázáno. Každej, kdo někdy lezl nad úroveň střech činžovních domů by si vzal rukavice. Frajerky ne a to se vsaďte že by nahoře měly ty ruce úplně dojebaný. Dron, kterej jde s baterkou k nule by jistě nenastoupal zpátky 200-300m. Spoiler: Samozřejmě to dopadne blbě, ta nesympatická přežije. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela hezké akrofobické napínáníčko, těžící ze sugestivní hudby a účelně pracující kamery. Výšková sugesce šlape perfektně a na plátně musí solidně pocuchat nervy každému, komu se chce blinkat už pod Petřínem. Potěší i dva zvraty v ději; sice nejsou kdovíjak originální či nečekané, ale pod kotlem umí zatopit obstojně. Nehezkým mínusem budiž ztvárnění ústředního smrtonoše - představa tvůrců o konstrukci vysílače je totiž poněkud debilní, takže dobrou půlku stopáže naprosto rozbíjela veškerou mou pozornost (ne, vysílač o takové výšce opravdu nemá tak vetchou konstrukci, opravdu ho nejistí pouhá tři lana, opravdu v jeho pěti stech metrech nestojí stometrový nejištěný sloup a opravdu vesele netrčí do nebe v tak zkorodovaném stavu, jaký je nám ukazován). Jasně, většina diváků vůbec netuší, jak telekomunikační vysílače vypadají (pro zvědavce - vygooglete si třeba Varšavský vysílač, který měl taky přes šest set metrů výšky a trojúhelníkový průřez), ALE... je to jen film, nebuďte zaujatí jako já! Jakmile jsou holky na místě, stane se všechno pod jejich nohama irelevantním - a i díky oběma herečkám je nakonec tenhle výškový survival solidním zážitkem. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je asi nutným zlem ale po dvacáté minutě mi film začal pěkně drásat nervy. Vím že nejde o nějakej extra filmařskej kousek, kterej by dokázal oslnit hereckými výkony, dialogy natož pak scénářem ale za sebe musím říct, že při jeho sledování jsem neměl moc příjemný pocity. Už ani nevím kdy jsem se u sledování filmu cítil tak nekomfortně.  Pro ty co trpí akrofobií nekoukatelnej film. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,UVIAZLI SME NA PLOŠINE O VEĽKOSTI PIZZE UPROSTRED PUSTATINY..." __ Podľa komentárov ma udivuje, koľko užívateľov tu má ne/priame skúsenosti s (horo/r/)lezectvom,  ako veľmi sa vyznajú do fyzikálnych a poveternostných zákonitostí 600 m výšky (Načo sledujete film keď netolerujete jeho dej?) a tiež tým, akoby oni s obmedzeným vybavením zdolali zostup. (Priznám sa, že aj mňa počas sledovania napadla kacírska myšlienka akoby sa z tejto šlamastiky vedel dostať MacGyver). Hlavné predstaviteľky sú samozrejme naivné, avšak jedna z nich fičí na súčasných trendoch, čím príbeh predsa len dostáva na reálnosti. Obsahovo by bolo isto možné film trochu skrátiť, z jeho formálnej stránky sa mi pri sledovaní potili dlane a občas mi prichádzalo ozaj nevoľno. Najnezabudnuteľnejším ostane spomínaný - neprávom kritizovaný - dejový twist a pri inej scéne ma napadol obdobný moment z Barbara Conana. Schválne nenapíšem ktorý. (484. hodnotenie, 67. komentár k filmu) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič som si o tomto filme nezisťoval a tak som nevedel do čoho idem. Začalo to podobne ako Vertical limit, ale potom si to išlo svojou cestou. Už sa mi dlho nestalo, že som z filmu mal zlé pocity a u tohto som mal teda až závrate. Hlavnou devízou filmu je to, že je neskutočne realisticky natočený. A kamerovo je fenomenálny, tie pohľady zo všetkých strán boli veru ukážkové. Príbeh je jednoduchý a da sa povedať, že aj predvídateľný, ale film útočí na diváka inými zbraňami a tie sú teda veľmi intenzívne až šialene. Je tu aj nejaký ten zvrat, ktorý mi dosť pripomenul 47 metrov, a bol celkom slušný. Veľmi som prekvapený, že takýto štýl filmu mi veľmi sadol. Herecky to bolo tiež ok, len škoda, že Jeffrey Dean Morgan tam nemal viac priestoru. Po záverečných titulkoch som bol viac upotený a vystresovaný, ako hlavne postavy filmu. Takže veľká spokojnosť, silne 4*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)
  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama