Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Attta 

všechny recenze uživatele

Film je bez jakýchkoli ústupků na 4 hvězdy. Rodenova (pravděpodobně) jediná příležitost naplivat DeNirovi do obličeje mu na můj vkus vyšla perfektně (kdo viděl pochopí) :) . Že však dokáže hrdě konkurovat herci jako DeNiro jsem fakt vážně netušil a velice mile mě to překvapilo. Kdysi jsem viděl tento film s českým dabingem a musím varovat všechny kdo se do toho chtějí pustit nebo už pustili, aby si film přehráli v originále, protože film je pak výrazně lepší. Teď se zase zpátky vrátím ke zdejšímu (pro mě totálně nepochopitelnému) hodnocení. Tipuju, že zde nejspíš všechny zdejší skalní vlastence (kteří si ruku k tělu přiloží jen tehdy když je MS v kokeji) nakrklo to mírné škatulkování ČR k východní Evpropě apod. No každopádně já se přes to krásně dokázal přenést, protože to tak nějak k tomu filmu patřilo a velice mě to naopak bavilo. Výborné herecké obsazení se správně načasovaným drsným humorem, skvělým záporákem a zvratem mě naservírovali skvělý a originální filmový zážitek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kterak náš slavný herec s výraznými rysy, Karel Roden v roli běsného, šíleného maníka, ukázkově přechcal jednu z největších světových hereckých hvězd, Bobbyho De Nira, coby snaživého detektiva. Ten hraje opět kvalitně, jako ostatně vždy, ale Roden tady opravdu poctivě válí. A to excelentně. Ani bych neřekla, že Robertovi zdatně sekunduje, pro mě jej zde i poměrně významně zastiňuje. Jinak příběh sám o sobě je ztvárněn spíše roztržitě s mírnými komediálními prvky, za doprovodu podobně laděné hudby. Má však spád, spoustu akce, působivého herectví a zábavných dialogů. "Přece mě nenecháš tady na stromě, přijde nějaká smažka a zakuchne mně", "Doufám, že nebudeme zdrhat, mám špatný kolena." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Blázinci za kamerou? Hodně mě to překvapilo, obzvláště to, že De Nirka vážně sejmuli, což moc nebývá u amický filmařiny. Emyl to měl pěkně naplánovaný, bohužel rusák musel být svině jako vždy a pojebal to. Holt, film sice natočil, ale to je tak vše. Akce! Hrozně jsem si zamiloval smích Rodena, do role takovýho psychouše se určitě hodí. Nebejt ho tak je to fakt trapnej film, zbytek dělal jen křoví, zatímco on si to skvělé užíval a málem mu to i vyšlo.  :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je tu len do počtu a pre prilákanie divákov, scenár je jeden zlý vtip, všetko je tak otrasné že sa netreba ani rozpisovať...Jedna hviezdička LEN za Karla Rodena, inak je to katastrofa, pri ktorej som ledva vydržal do konca...Toto že má byť "o sile médií a schopnosti manipulovať spoločnosťou"? Ľudia nebláznite...:) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v baru, kde Emil (Karel Roden) otevírá balení Excedrinu a je natáčen na kameru, je v záběru kamery vidět na stole krabička cigaret české značky Mars. Lze také přečíst česky napsané upozornění na krabičce o škodlivosti kouření. (Mydlivoj)
  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)
  • Karel Roden jednou v rozhovoru uvedl, že jeho hereckým snem je zahrát si po boku Roberta De Nira. Tímto filmem se mu sen splnil a dokonce ve filmu hrál déle než jeho idol. (foxing)

Reklama

Reklama