Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, já ten film mám rád, a to zhruba ze stejnejch důvodů jako Volný pád. Mám rád střet člověka s mediálním světem, reality s tím, v co se dá překroutit. Drobné WTF momenty ("pohřbívání má na Východě velký význam") kldně přejdu, když film zároveň nabízí tak pěkné scény jako Karla Rodena nevěřícně zírajícího na jakousi reality show, kde se otec omlouvá synovi, že spal s jeho manželkou. "You Americans are cowards. Without your money or rockets..." ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sám Karel Roden si u tvůrců prosadil, aby jeho role psychopatického zabijáka byla české (pro Američany spíš československé) národnosti a vyplatilo se - zahrál ji tak přesvědčivě, že jako jediný zástupce české herecké školy prorazil a uchytil se příslovečným drápkem v Hollywoodu. Mimo uhrančivého Karla Rodena ale 15 minut mnoho jiných svodů nenabízí - zápletka je hollywoodsky průměrná a ani Robert De Niro nejde nijak vysoko nad svůj obvyklý standard. Tedy hlavně díky Karlu Rodenovi zajímavý (sic průměrný) americký akční film... A Karlu Rodenovi lze jen přát ještě mnoho takových hollywoodských rolí... ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

Co sa mi strasne paci na filmoch je to, ze vsetky kritiky, recenzie a hodnotenia su relativne (ako keby nieco nebolo:) ). ale to som odbocil od hlavneho ciela, ktorym je tento film. nemal som extrachut si pozriet 15 min., pretoze to malo mierne nadpriemerne hodnotenia s ohodnotenim priemerneho americkeho kusku (dobra blbost, ze?). u mna nim urcite nebol, lebo ked si odmyslite vazne tupy dej a zameriatie sa hlbsie na media, zglosovanie klisoidnych situaci, tak sa vam naskytne kvazi inovativne dielo, kde film ako taky nie je podstatny, ale vacsi zmysel tu ma zafilozofovanie si na temu: ako na nas vplyvaju media, a kde vlastne maju hranicu, a ci vobec nejaku maju. ked si toto zodpoviete (co nie je, ale nutne), prichadza na scenu karel roden a jeho partak oleg, ktori svojim dementizmom, soc. deviaciou privadzaju divaka do rozpakov ci sa smiat ich konaniu s kamerou, alebo sa pohorsovat nad ich brutalitou. hmmm..tak ma napadlo, ze je nakoniec je tiez dobre sa zamysliet aj nad pravnym systemom a ako lahko aj masovy vrah vykluckuje...ach ta amerika a nedocenene filmy.... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo se může pochlubit tím, že na něj plivnul Robert De Niro, a to dokonce opakovaně? Patrně pouze náš Kája č. 47. K tomu ale fakt stačilo jen minut patnáct, tuhle délku kalhot by nikdo neunosil. Jasně, že jsem si všiml toho, s jakou satirou, ironií, sarkasmem a bez jakýchkoli zábran film pálí do amerických řad (ono tedy těžko si toho nevšimnout, když není o ničem jiném), ale co z toho? Kde byla nějaká akce, napětí, poutavý příběh nebo něco podobného? Ty dvě hvězdy jsou snad jen za konec, ten mě totiž jako jediný ze všeho alespoň pobavil, když už nic jiného. (Filmfest Hurghada 2012, 25/67) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Výborný, i když poměrně tuctový film se skvělými herci a perfektním spádem. Edward Burns zde sice hraje klasické skauta, ale o to víc vynikne Rodenův Emil, který se pro mě stal jakýmsi měřítkem pro jeho jiné role, protože podobně dokonalého šílence zahrál snad jen Heath Ledger. Navíc film překvapil zajímavým scénářem, co se De Nira týče, a právě výkony těchto dvou herců zvedají film z průměru mezi ty velmi kvalitní. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • V českém dabingu z roku 2001 (překlad Petr Zenkl, režie Alice Hurychová) se Emil Slovák (Karel Roden) jmenuje Emil Slezák. (NIRO)

Reklama

Reklama