Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Jo Bessie, to je anděl. Exustují i v reálném životě? Zatím jsem nikoho takového nepotkala, byla proto pro mě trošičku jak postava z fantasy. Leonardo je pro asi nejrozporuplnější herec, poprvé jsem ho iděla v Romeo a Julii, pak v Titanicu a alergie byla na světě....ovšem v každém dalším filmu mi dokazuje, že je pan herec. Koneckonců všichni hráli skvěle a Meryl byla opět krásná. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemný a pro diváka neytpický a dobře podaný snímek s výborným hereckým obsazením. Náročná role Diane Keaton vynesla až k nominaci na Oscara, ke kterému měla jen pár krůčků. Zajímavá je i tak trochu záporná role Meryl Streep a postava doktora Roberta De Nira. I Leonardo DiCaprio svou roli zahrál velmi energeticky a působil skutečně nesympaticky a protivně. Laskavý film, plný emocí, naděje a zklamání... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na tenhle film o umírání fungoval. Leo hraje vlastně dospělejší verzi Gilberta Crapea. Herecký velekoncert zde ovšem předvádí duo Meryl/Diane. Nikdy nechápu jak to ta Streepová dělá, že je v každé své roli milimetrově přesná. Robert De Niro jako producent si střihnul roličku doktůrka. Příjemně bolestivý film, který díky svým životním zkušenostem ocením asi trošku jinak než zde přítomná většina. 75% ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Další příklad kdy mě herecké výkony přesvědčily dát o hvězdičku více. Příběh měl něco do sebe ale Meryl Streep a Diane Keton zde především předvádějí srdceberoucí herecké umění! DiCaprio je zde trošku v pozadí což mu ale nelze vyčítat. Zaprvé je mladý a má svoji kariéru ještě celou před sebou a jeho největší pecky teprve příjdou. Zadruhé, málokdo by neskončil ve stínu těchto dvou dam. 4* za 76% ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Drama na velmi vážné téma. Pokud hledáte něco na rozveselení, tak tohle není to pravé pro Vás. Jediná světlá chvilka je jakýsi cliché konec, který mě trochu zklamal. Ovšem hvězdné obsazení, na které já obyčejně moc nedám, vlastně působilo velmi nevtíravě a díky hercům celý příběh vyzněl velmi přirozeně. Film je celou dobu velmi koukatelný a proto vám krásně uteče. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama