Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o film, ktorého poslaním je pobaviť diváka bez toho, aby sa musel príliš namáhať premýšlaním o deji a aby mal chuť po čase si tento filmík pozrieť v telke znovu, napríklad pri žehlení alebo varení. Môže sa popritom pozerať na megahviezdy, ako robia nejakú lúpež, ktorá je premyslená tak, aby všetci stíhlali chápať, o čo ide. Aj tí pritom sporáku. Vyššie alebo nižšie hodnotenie mi pripadá v tomto prípade úplne od veci. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ani naprosto úžasná herecká trojice a ani jediné filmové setkání dvou Vitů Corleonů nemůže tento film o zlodějích povznést výš než nad lepší průměr. Snímků na toto téma bylo natočeno víc než dost a tak ani nikoho závěr nemůže překvapit. Poslední film pro Marlona Branda (tady takový tlouštík, že si ani nemusel tváře vycpávat). Ale Norton byl naprosto úžasný. Zahrát takového přesvědčivého retarda umí snad jen Dustin Hoffman a Leonardo DiCaprio. ()

Reklama

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Jo. Ještě jednu. Jednu poslední. Poslední velkou ránu a pak od toho jdu. Kolik starých pardálů si to stejně, jako zde Nick (R.DeNiro), říkalo v jiných filmech a dojeli na to. K tomu nový, mladý parťák Jack (famózně zahraný E.Nortonem) – tvrdý, inteligentní, schopný. Schopný všeho? Chce mít respekt. Respekt se podmínkou důvěry. Jdou na věc. Musí si věřit. Mohou si vůbec věřit? Kasaři bývali šlechtou mezi kriminálníky. Vidět jejich dnešní následovníky, s pečlivou přípravou, technickýma vychytávkama a na minuty sestaveným plánem... Vidět je přečůrávat nejnamakanější bezpečnostní zařízení. Lahůdka i pro laiky. Jen.. jen to napětí, to opět chybí. Ve srovnání se žánrově obdobným, o dva roky starším filmem Past, tak je to slabota. Scénárista si odskočil od školních dokumentárních filmů o účetnictví a zkusil krimi thriller. A měl to nechat jinému. Tomu, co to umí. Ale přes to všechno, slušný nadpůměr a zasloužené 3*.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Pani, vona mu to řikala. Řikala,že jako esli s ní chce bejt, tak jako že jó, ale musí toho nechat. No a co von? Začal se cukat a že taky jakože jó, ale musí eště jednu fušku a pak bude sekat latinu. Tak se sbalila a šla, ať prej von příde, až bude po tý fušce, a pak se uvidí. No bodejť přece neni ňáká hej nebo počkej a nebude za nim chodit do lochu, dyž ho čapnou. Nó tak von nadšenej z toho nebyl, ale vzal ten melouch skzevá ty těžký love, co z to měly bejt. No a jak to dopadlo se dozvíte z filmu.          HLÁŠKA:Kde je Johny? Schytal to v Istambulu. Rovnou do krku. Takovej bezva kluk. Fajn a je mrtvej. Chceš si povídat, nebo se na to podíváš? Jak dokážeš, že jsi čistá? Mohla bych tě vopíchat. To by šlóo.. To je to, co se mi na tobě líbí, protože TY, rozhodně nejsi jako ostatní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rutinersky slusne zvladnuty film od rezisera Franka Oz-a /A co Bob?, Spinavi, prohnili lumpove/ s doslova a dopismena hviezdnym hereckym osadenstvom : Brando, De Niro a Norton. Aj ked filmov o zlodejoch uz bolo vydanych pozehnane, stale ide o priemernu podivanu vdaka uz spominanej trojici. Preco sa oplati film si obcas pozriet nie je ani tak dejova linia, ako skor fakt, ze aj De Niro /Kmotr 2, Zurici Byk/ aj Edward Norton /American History X/ sa hlasili/hlasia k hereckemu odkazu Marlona Brando /The Chase, Kmotr, The Apocalypse Now/. Frank Oz je vsak len rutiner. 55 % ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tři herecké generace a rovnou tři špičky. Max (Brando) je starý šéfík, který přináší nápady, Nick (De Niro) vlastní jazzový klub a je profesionální zloděj a k nim přibude Jack (Norton), který při vybrané loupeži bude zařizovat technickou stránku věci. Scénář patří k těm průměrnějším, ovšem díky výborným hereckým výkonům patří mezi ty průměrně lepší. Z filmu čiší pohoda a nenucené tempo vytváří příjemný thriller, který se výborně hodí na sobotní večer. Poctivé filmařské řemeslo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)
  • Marlon Brando se odmítal ve své poslední scéně usmívat, takže jeho nepatrný úšklebek byl dodatečně přidán počítačem. (Satan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno