Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 73%, Audience Score - 67% | FDb.cz - 70.7% | Tak kupodivu se nakonec jedná o dost nadprůměrnou heist oddychovku se skvělým Edem Nortnem, též velmi dobrým sympaťákem Bobem, ale Brando........hrůza! Samozřejmě to má své chyby (a ne úplně málo), ale Frank Oz měl na režisérském postu vždy pro komedie nesmírný cit a my si tento film též užili (třeba obchodování v parku je dokonalé! :), byli jsme i trochu napjatí a několikrát jsme se od srdce zasmáli, k tomu ještě na poslech dost dobrý hudební motiv od Howarda Shora a vyjde z toho tak 75%. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Bohužel lehké zklamání. Od takového hvězdného hereckého tria - Brando, De Niro, Norton, jsem čekal víc. Scenáristicky velmi slabé. Poměrně delší stopáž místy nudí. Nejedná se o žádný akční film, ale krimi o třech zlodějích. Celou dobu sledujeme přípravy na loupež, do toho se stále De Niro rozhoduje, jestli má do toho jít nebo ne. Žádná akce (kromě poslední části) se nekoná. A závěrečné zvraty nechávají diváka chladným. Plusem snímku je výkon Edwarda Nortona. Jinak film může ještě přilákat na tlustého Marlona Branda. Velmi nezáživné. ()

Reklama

TonyM 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až tak zlé ako som čakal. Druhá polovica filmu ma príjemne prekvapila. Mala perfektne budované napätie, a tým si film vyslúžil 4. hviezdičku. Doslova ma šlo pri pár scénach roztrhnúť od nervov. Inak nám neprináša nič originálne, ale predsa je tu bonus v podobe Marlona Branda, ktorý týmto zakončil svoju dlhú, veľmi úspešnú kariéru, i keď tuto už naň viditeľne doľahol vek a zdravotné problémy. K tomu samozrejme výborný Edward Norton, ktorému oponuje Robert De Niro so svojím štandardom. 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný zlodějíček Nick Wells (Robert De Niro) chce jednou provždy skončit se svým nebezpečným řemeslem - ale aby se zbavil všech svých dluhů (za jazzový podnik), musí podniknout ještě jednu akci. Ve spolupráci s mladým Jackem (Edward Norton) mají z Montrealské celnice ukradnout vzácné francouzské žezlo. Jenže Jack má s ukradeným pokladem své vlastní plány ... Ať si říká každý co chce, tady se i Pan Herec Robert De Niro musel sklonit před fenomenálním Edwardem Nortonem. Jeho dvojrole je tak dokonalá, že pak vedle něj De Niro působí (s prominutím) jako nýmand. Moc jsem nepochopil roli Marlona Branda - že by si potřeboval na stará kolena přivydělat nějakej ten dolárek? Kdyby tam jeho postava vůbec nebyla, filmu by to ani trochu neuškodilo. A nakonec ještě musím pochválit hudbu Howarda Shoreho.. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tři herecké generace a rovnou tři špičky. Max (Brando) je starý šéfík, který přináší nápady, Nick (De Niro) vlastní jazzový klub a je profesionální zloděj a k nim přibude Jack (Norton), který při vybrané loupeži bude zařizovat technickou stránku věci. Scénář patří k těm průměrnějším, ovšem díky výborným hereckým výkonům patří mezi ty průměrně lepší. Z filmu čiší pohoda a nenucené tempo vytváří příjemný thriller, který se výborně hodí na sobotní večer. Poctivé filmařské řemeslo. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)

Reklama

Reklama