Reklama

Reklama

Generace F

  • Velká Británie The Pod Generation (více)
Trailer 1

VOD (1)

Romantická sci-fi komedie Generace F, britské režisérky Sophie Barthes, vypráví příběh newyorského páru Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor). Ve společnosti bláznivě zamilované do technologií, všichni touží po ještě pohodlnějším životě. Jenže jsou věci, které prostě z podstaty být pohodlnější nemohou... Nebo ano? Divoká cesta Rachel a Alvyho za rodičovstvím právě začíná. (Donart Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (22)

elimS 

všechny recenze uživatele

𝟑𝟎% - 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐍𝐙𝐄 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲: Chybělo tomu nějaké ... drama? vtip? poselství? ... Nevím ... 90 minut čumíte na to jak dva lidi čekají mimino ... v budoucnosti. Zajímavé (asi), ale nudné.  ✱✱✱ 𝐒𝐏𝐎𝐈𝐋𝐄𝐑 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲: Ženská se rozhodne pro "těhotenství" ve vajcu ... no a mimino se pak narodí. Hotovo. Nic. A jo ... digitální stromy a futuristický svět znázorněn jako ... sekta? ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi v 80minutě jsem usnul. Rozhodnutí ale hned padlo. Dokoukávat tuhle nudu nebudu. Je to děsně ukecaný. Navíc o věci, která je mě neskutečně proti srsti. A tak jedna hvězda za možnost zbytek filmu ignorovat bez toho, že by mě žralo, jak ten film skončil. Protože je mě to naprosto u prdele. Druhá hvězda za sympatickou Emilku Clarkovou. Jinak se tomu vyhněte. Velký špatný. 30%. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Futuristická mateřská, která má navozovat představu o přebrání té nejpřirozenější události moderními technologiemi. Líbilo se mi přecitlivělé hraní s mimikou Emilie Clarke, bohužel scénář otevírá mnoho dalších zásadních otázek okolo kapsle či právních pořádků, kterým se Sophie Barthes a film nakonec vyhne a tak nabízí opravdu jen (ne)hezky zpodobněnou budoucnost vajíčkového novorozeněte. 60% ()

šakal007 

všechny recenze uživatele

Někdy jdu do kina cíleně na béčkový film. Prostě si vypláchnout mozek. Účel splnila romantická scifi komedie Generace F. Ve 22. století jsou lidi tak posedlí technikou, že in jsou stromy jako hologramy a děti rozené v umělé kapsuli. Je to roztomilé, v podstatě bez jasného poselství - ani nás to nestraší před budoucností, ani ji nevychvaluje. Kdo chce, může mít dítě po staru a zalévat živé kytky, ale proč to dělat, když to není moderní, že? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo seriál Black Mirror, kde sa skúma vplyv rôznych budúcich technologických bazmekov na život ľudí. Akurát toto nemá temné vyústenie. Tvorcovia zvolili čisto civilný prístup bez šokujúceho konca. Nápad s umelou maternicou v ktorej sa donosí dieťa a žena si môže naďalej budovať kariéru je zaujímavý. Ale film neobsahuje žiadny poriadny konflikt, vďaka čomu by sa mohol intenzívnejšie nad témou zamyslieť. Aj tí protestujúci proti umelým materniciam sa tam len mihnú. Manžel s retroprístupom ku klasickému počatiu sa tiež príliš skoro vzdá. Všetko je tam príliš bezproblémové a tak namiesto zamyslenia vo mne tá budúcnosť vyvolala len pocit znechutenia. Ale film je to zaujímavý. 6/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v marci 2022 v Belgicku. (Arsenal83)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama