Reklama

Reklama

Generace F

  • Velká Británie The Pod Generation (více)
Trailer 1

VOD (1)

Romantická sci-fi komedie Generace F, britské režisérky Sophie Barthes, vypráví příběh newyorského páru Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor). Ve společnosti bláznivě zamilované do technologií, všichni touží po ještě pohodlnějším životě. Jenže jsou věci, které prostě z podstaty být pohodlnější nemohou... Nebo ano? Divoká cesta Rachel a Alvyho za rodičovstvím právě začíná. (Donart Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetci už budeme len roboti, plodiť sa nebude, umelá inteligencia nás ovládne, muž bude sedieť doma na vajcách, ale už nie na svojich, ale na tých, v ktorých mu umelý svet práve pripravuje nové dieťa. Určitá variácia na Black Mirror to iste je, ale nepodáva daný svet ako niečo odpudzujúce, nedáva posolstvo, že majme sa pred tým na pozore. Naopak, svet, kde sa ženské lono stáva nadbytočným je akýmsi vítaným riešením. Navyše má trojuholníkové obočie Emilie Clarke neuveriteľne sralo, už by jej mohol niekto povedať, že táto herecká poloha žobrajúceho Dunča je otravná. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Minulý rok se mi pořád a pořád dokola ukazoval na netu stejný záběr z tohoto filmu a já byla dost zvědavá. Nezjišťovala jsem si o co jde, páč mi to přišlo neskutečně neuvěřitelné a nereálné. A přesně tak to na mě i působilo....Je to za mě obrovská "odlidštěná utopie", kdy mít i živý strom je něco nereálného co se v dané době ve filmu "nenosí" a bude brzy nahrazeno hologramy. Zajímavý pohled na svět, když bude možné stvořit, oddnosit a plodit děti podle technologie ve formě "podů" a celkově je "učit" či bych spíš nazvala naprogramovat je podle toho, aby byli pak pro společnosti co nejvíce přínosní a nejvhodnější. Vlastně si myslím, že to pak ani nebudou lidi - tak pokud jim od dětství dokáže pouštět do mysli sny...protože nejsou schopni sami snít..za mě to není už pak lidská bytost...No, podívejte se sami...Zajímavé pojetí. Zajímavá dvojice herců, ale i třeba lidé z dné "kliniky". Hezký pohled na to, jak muž více procítí celou situaci a jeho hormony zareagují intenzivněji než ženské...Je tam toho opravdu hodně. Nicméně - já se případně takové doby nedožiji :) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Futuristická mateřská, která má navozovat představu o přebrání té nejpřirozenější události moderními technologiemi. Líbilo se mi přecitlivělé hraní s mimikou Emilie Clarke, bohužel scénář otevírá mnoho dalších zásadních otázek okolo kapsle či právních pořádků, kterým se Sophie Barthes a film nakonec vyhne a tak nabízí opravdu jen (ne)hezky zpodobněnou budoucnost vajíčkového novorozeněte. 60% ()

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost, kde AI a nové technologie vytváří i nové společenské problémy, jako absence přírodního prostoru, přístup k mateřství a silný korporátní tlak. To si přímo žádá o hlubší sondu. Ta se bohužel drží jen těsně pod povrchem a film tak - z mého pohledu - zůstal trochu za očekáváním. A když už zde chybí prostor pro hlubší zamyšlení, nabízí film alespoň solidní herecké výkony, působivé prostředí a soundtrack, či nějaké ty úsměvné situace, z tohoto pohledu je alespoň přístupnější, což byl nejspíš i záměr autorky. ()

šakal007 

všechny recenze uživatele

Někdy jdu do kina cíleně na béčkový film. Prostě si vypláchnout mozek. Účel splnila romantická scifi komedie Generace F. Ve 22. století jsou lidi tak posedlí technikou, že in jsou stromy jako hologramy a děti rozené v umělé kapsuli. Je to roztomilé, v podstatě bez jasného poselství - ani nás to nestraší před budoucností, ani ji nevychvaluje. Kdo chce, může mít dítě po staru a zalévat živé kytky, ale proč to dělat, když to není moderní, že? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v marci 2022 v Belgicku. (Arsenal83)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama