Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent je jeden z posledních lidí, který se narodil z lásky svých rodičů, a tudíž mimo dohled genetických inženýrů. Nedokonalý Vincent je "odsouzen" k práci uklízeče ve velkém centru pro pěstování dokonalých lidí Gattaca, ačkoliv sám tolik touží stát se kosmickým navigátorem. Nakonec volí cestu podvodu. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (874)

H34D 

všechny recenze uživatele

Propracované ztvárnění budoucnosti, působivost v detailních vychytávkách, estetická výprava, a přesto hlavní síla filmu netkví ve vizuální atraktivitě. Uvěřitelné dějové okolnosti a kvalitní herecké výkony zvýrazňují humanitu celého přiběhu o neporazitelnosti lidského snu. Gattaca je tedy i emocionální, avšak nikterak lacinný (to právě naopak) a skutečně prožitý film, který se dá zhlédnout téměř "jedním dechem"... "I only lent you my body, you lent me your dream" 9/10 ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Nádhera..... Přesvědčivé sci-fi Gattaca....společnost, která dostala název podle začínajících písmen prvků složek DNA...guanin, adenin, thymin, cytosin. Pokud však vaše DNA vykazuje jakoukoliv odchylku či anomálii, stává se z vás od narození lidský odpad, druhořadá sorta. Vincent Freeman do ni bohužel patří a dělá vše možné i nemožné, aby mohl jako "vyvolený" letět k vesmírným dálkám........... ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi velmi uměřený až komorní film. Nejde tu totiž ani moc o ty fantastické prvky - hlavním tématem je ukázat sílu lidské vůle, která se může a dokáže vzepřít nalinkovanému osudu. Film se skvělou hudbou Michaela Nymana mi přišel krásně dojímavý - jak v závěru, tak třeba při krásné scéně souboje v plavání: aneb když člověk chce, dokáže i zdánlivě nemožné - možná otřepané poselství mnoha filmů je zde podáno tak působivě až mrazí. A Ethan Hawke je skvělý. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velice podařený příspěvek Andrewa Niccola do šuplíku inteligentních filmů vědecko-fantastického žánru. Kvalitní sci-fi s vynikajícím Ethanem Hawkem, neméně dobrým Jude Lawem a s nádhernou Umou Thurman v pozadí. Gattaca stojí rozhodně za zhlédnutí a stojí za to o ní popřemýšlet, protože i když ji nehodnotím maximálně - její myšlenka pětihvězdičková je. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Není nad to narodit se pěkně postaru i když to nese jistá genetická rizika. Na postavě Vincenta se mi líbila nezlomná vůle překonat všechny překážky, které ho předurčily k životu invalidy s brzkým datem konce. Tady je vidět, že ne všem předpovědím alá vědecky podloženým se dá věřit a když se opravdu chce, tak cesta ke hvězdám je otevřená. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 1997 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Natáčelo se od 22. dubna do 16. července 1996 v Kalifornii. (Varan)
  • Postava Juda Lawa (Jerome/Eugene) chce být nazývána svým prostředním jménem Eugene, což v řečtině znamená "dobře narozený", a přesně to Eugene je. (Morien)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Reklama

Reklama