Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (454)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a své národní hrdiny si Francouzé zfilmovat museli. Zaplaťpánbůh, že se do toho opřeli oni. Víme jak to také občas ve filmovém průmyslu bývá. Do režisérské stoličky se opřela hvězda, která každopádně věděla do čeho jde a tak to prostě nemohlo zklamat a také se to podle mě nestalo. Sice to není nijak geniální, ale zábavné určitě je. Příběh je spíše smíchanina základního prvního dílu s pár inovacemi, které ne že by překvapili, ale ač se snaží o vtip nakonec to vyzní trochu jinak. Důležitá byla hlavně věc, kdo se do hlavních rolí Asterixe a Obelixe opře. Řekl bych, že výběr se povedl na jedničku. Asterix, který by měl být lídr je sice trochu pozadu. Jenže Gerard Depardieu se pro Obelixe narodil. Tenkrát ještě trochu přitloustl a rozhodně neudělal na chybu. Vínko a sýry jeho postavě udělaly určitě dobře. Do role Obelixe určitě a nebudu lhát když řeknu, že právě kvůli němu na tenhle film, tak rád koukám. --- To je konec jeho vousu. - Na druhym konci bude on! - Tos vymyslel vlastní hlavou? ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Prumerny francouzsky film o nejvetsich francouzskych komixovych hrdinech. Francouzi i pres priliv komixu jak ze zapadu (USA) tak z vychodu (Japonsko) nedaji dopustit na sve dva galy, kteri svadeji souboje s rimany, vikingy, piraty, egyptany a jinymi kulturami. Tento film neprinasi nic extra, ale zase obsahuje par scen pri kterych se clovek pobavi. Z hereckych vykonu stoji za zminku pouze Depardieu a Clavier, kteri hrali dobre, ostatni spise broukali do rytmu. Nic vice, nic mene, cisty prumer. 50% ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo.. Převedení animáku vycházejícího z populárních comicsů do celovečerního filmu jsem se trochu bál - ale Claude Zidi to zvládl perfektně.. Spousta skvělých hlášek ("ať předhodí Trolejbuse lvům jestli lžu"), nechybí ani nějaká ta akce a herci si své postavy náležitě užívají (zejména na Depardieuovi je to opravdu vidět)!!! A nesmím zapomenout na skvělou hudbu.. K dokonalosti schází opravdu minimum.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsou veselí a hraví ... a mají ukrutnou sílu ... leč k dokonalosti to jaksi samo o sobě nestačí. Nějak se nedostavila ta správná veselá a hravá atmosféra a snímek je ve výsledku maličko utahaný a nudný. Nebýt Gérarda Depardieu, asi bych si tu třetí * HODNĚ rozmýšlela - nepatří sice mezi mé oblíbené herce, ale role Obelixe mu neobyčejně sluší. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)

Reklama

Reklama